ISTANBUL- EUFORIE | SPLENDOARE | FESTIVALUL LALELELOR

Schedule

Wed Mar 29 2023 at 10:30 pm

Location

Yüksel İstanbul Yenikapı Hotel | Istanbul, IB

Advertisement
? ????????????? ???????? | ?????? ?? ?????? | ??? ??? |
?? ?????? (???????? ?????) - ? ???????

???? ?- ?? ?????? - întâlnire cu ghidul la orele 22.15 in fata Hotelului Horoscop gura de metrou / îmbarcare in autocar/ la orele 22.30 plecare spre Turcia - traseu de noapte, tranzitarea Bulgariei, sosire in Istanbul la hotel a doua zi in jurul orei 12
???? ?- ?? ?????? - Bine ați venit in Istanbul! In jurul amiezii, cazare la hotel / timp liber - Acomodare cu zona, bazar shopping
???? ?- ?? ??????– Descopera magia si forfota Bulevardului Istiklal.Optional 48 euro.
Hotel – vizita la magazinul de piele, Miniaturk, Taksim camii (Taksim Mosque) – Bd Istiklal si Tramvaiul – Madame Tussauds – Biserica ortodoxa Hagia Triada (Sfanta Treime), superba Biserica catolica Sf Anton de Padova (Sent Antuan Kilisesi) si Magazinul de piele.
Gustam pe drum KUMPIR, SCOICI sau Sandwich cu PESTE sau alte minuni turcesti,
* Miniaturk acopera o suprafata de 60.000 de metri patrati fiind cel mai mare parc de miniaturi din lume. Parcul include 40.000 de metri patrati liberi, 3.500 de metri patrati acoperiti cu diferite constructii, 2.000 de metri patrati cu piscine si canale si o parcare imensa cu o capacitate de 500 de vehicule.
* Bulevardul Istiklal, Champs-Elyséeul Istanbulului sau Milanoul Italiei adaptat pe malul Bosforului. Cea mai aglomerata de turisti strada din Istanbul si probabil cea mai populara, ticsita de cafenele, restaurante, cinematografe, mâncare de stradă și multe altele. Clădirile și monumentele istorice din epoca otomană înconjoară întreaga zonă a Bulevardul Istiklal. Lungimea totală a străzii Istiklal este de aproximativ 1,5 km și este o stradă pietonală. Turul nostru de 2 ore de mers pe jos va începe cu – Moscheia Taksim din vestita si cea mai mare, Piața Taksim. Turul nostru va continua pe Bd Istiklal. Pe traseu vom vedea Biserica Sfanta Treime, Consulatul Francez, Pasajul Florilor, Liceul Galatasaray, Consulatul Britanic, Piața de Pește, Biserica Sf. Anton, Tramvai Roșu de epocă și multe clădiri istorice. Vom vizita Madame Tussauds!
* Muzeul de ceara, Madame Tussauds este un lanț internațional care prezintă replici ale celebrităților mondiale, realizate cu ceară. Cel mai celebru muzeu la nivel mondial prin prisma vizitelor anuale, Muzeu nelipsit din principalele orase Europene Stati linistiti ghidul complet despre Muzeul de ceară Madame Tussauds il veti primi la bilete, inauntru)
???? ?- ? ??????? - Istanbul – Orasul culorilor, debutul Festivalului Lalelelor (Tulips festival 2023)
Optional – 22 euro (transport comun inclus)
Hotel – Degustare de dulciuri - Piata Sultanahmet, Obeliscul Egiptean (Örme Dikilitaş), Moscheea Albastră (sau Sultanahmet Mosque), Gulhane Park – Inceputul festivalului Lalelelor + Palatul scufundat (Bazilica Cisterna - Optional 10 Euro/190 Turkish Lira), – Hotel (ne odihnim pentru Seara Turceasca)
* Parcul Gülhane este un parc urban istoric Este cel mai vechi și unul dintre cele mai extinse parcuri publice din Istanbul si il vom vizita in ziua debutului festivalului Rozelor. In fiecare aprilie din 2006, guvernul orașului din Istanbul a plantat milioane de lalele în parcurile, bulevardele, sensurile giratorii de trafic și... într-adevăr oriunde este teren deschis. În ultimii ani, numărul total plantat a fost de 30 de milioane, inclusiv peste o jumătate de milion plantat ca un imens „covor de flori” în Hipodromul Sultanahmet (La Meydanı) din fața Moscheei Albastre si in Parcul Gülhane,, obiectivele noastre de astazi. Rezultatul este un festival glorios al florilor de primăvară, cu pate strălucitoare de culoare oriunde te uiți. Lalelele încep să înflorească pe la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, în funcție de vreme. Înfloresc timp de câteva săptămâni și pot încânta ochiul și spiritul timp de aproape o lună. Datele oficiale ale festivalului sunt între 1 și 30 aprilie, dar înflorirea poate fi la sfârșitul lunii martie și poate fi încă fermecătoare în mai, în funcție de vreme.
* Obeliscul Egiptean din Istanbul din vecinatatea Fantanii germane reprezentinta cel mai vechi monument din orasul stravechi. Obeliscul Egiptean este plasat pe Spina din mijlocul arenei fostului Hipodrom antic. A fost adus din valea Nilului, locatia lui initiala, de catre imparatul Theodosius al II lea (379-395 d.Hr.)- imparat al Imperiului Roman. Monumentul a fost ridicat la porunca faraonului egiptean Tuthmosis al III-lea, “ Napoleonul Egiptului ”, in anul 1490 Inaine de Christ, pentru a cinsti victoriile militare din Mesopotamia. Obeliscul a fost construit la sud de templul Amon, situat in Karnak, provincia egipteana Luxor.
* Moscheea Sultan Ahmed este un edificiu istoric din Istanbul, renumit în întreaga lume sub identitatea de Moscheea Albastră. Pseudonimul provine de la gresia de un albastru pur ce împodobește pereții interiori ai clădirii. Perioada 1606-1616 este momentul în care ia naștere Moscheea Albastră. Timp de 10 ani s-a construit intens și iată că acest efort colectiv a dat roade și astăzi putem admira o construcție deosebită caci Moscheea Albastră este, chiar și astăzi, cel mai popular lăcaș de cult din Istanbul.
* Bazilica Cisterna sau "Palatul Scufundat", este cea mai mare dintre cele cateva sute de cisterne antice care se afla sub orasul Istanbul. Cisterna, a fost construita in secolul VI, in timpul domniei imparatului bizantin Iustinian I. La inceput, Bizantul a fost alimentat cu apa provenita din Tracia! Atunci cand aceasta apa a devenit nepotabila a fost construit un numar mare de cisterne de diferite dimensiuni, in care se putea colecta apa de ploaie. O experienta unica in Europa si un must see aici in Istanbul!
Seara Turceasca pe vapor! – 40 Euro
La ora 20, 15 - 20 ,30 imbarcarea pe vas. Se serveste aperitiv turcesc ( meze ) meniul se alege intre pui, peste sau chiftele , desert, iar Bautura este nelimitata (vin Alb , Rosu sau Roze , Bere , Yeni Raki , Gin Gin tonik, Votka sau bauturi racoritoare) Distractie, Spectacol si Dj!
???? ?- ? ???????, după micul dejun plecam spre Bucuresti- vizita Moscheia Selymyie si cumpărături
✍rezervam la nr de tel 0773714662
- este necesar avans 60 de euro in termen de 5 zile din momentul rezervarii
- rest de plata 115 euro pana in data de 20 martie
- tariful de 175 euro include transport RO -TR -RO cu autocarul,ghid , 3 nopti de cazare la hotel de 3 stele, 3 mic dejun, asistenta turistică pe toata durata sejurului
?va multumim pentru interes si va asteptam intr-o excursie cu parfum de lalele ?
Advertisement

Where is it happening?

Yüksel İstanbul Yenikapı Hotel, Aksaray Mahallesi, Küçük Langa Caddesi, No:70 Fatih/Yenikapı İstanbul,Istanbul, Türkiye, Istanbul, Turkey

Event Location & Nearby Stays:

Deryatur

Host or Publisher Deryatur

It's more fun with friends. Share with friends