IRODALMI EST és VERSDALOK

Schedule

Fri Jun 09 2023 at 05:00 pm

Location

József Attila Könyvtár Dunaújváros | Budapest, BU

Advertisement
A 94. Ünnepi Könyvhét és a 22. Gyermekkönyvnapok alkalmából FARKAS ERIK irodalmi estjével és a dunaújvárosi SAD JULIAN DROGÉRIE BAND zenekar József Attila megzenésített versdalaival várunk minden érdeklődőt a Felnőttkönyvtárban, hogy együtt ünnepeljük a könyvhetet június 9-én, pénteken 17 órakor!
Farkas Erik
"Könyvek. Szívesen olvassuk őket. A kérdés az, vajon miért? A válasz a könyvekben a sorok között, mindenkinek személyre szabott igénye szerint. És aztán, ha a "sor" a sorssal szerencsésen összeér, személyes élmény születik. Tartsanak velem! Éljük át együtt ennek a születésnek a pillanatát! Nekem sikerült. Hátha Önöknek is."

Sad Julian Drogérie Band
A dunaújvárosi "Sad Julian Drogérie Band jelenleg is készülő első József Attila témájú verslemezével fordul el a saját szövegű daloktól. Ez az elfordulás azonban biztosan nem örökre szól, tekintve, hogy Borjáti Zoltán és Gálházi Gyula szereti mindig új dolgokon törni a hangszereit.
A könyvhéten játszott műsor sem ússza meg csavar nélkül, a lemezre felvett dalokat az alkalomra ugyanis teljesen vagy jelentősen átdolgozta a zenekar, hogy mintegy vakációt élvezzék azokat az elhúzódó felvételi időszak alatt. Ennek eredményeként úgy játszhatnak ősbemutatót, hogy nagy valószínűséggel azokat nem lehet majd ebben a formában újra hallani.
Ami biztos, hogy a felvételeken időnként túlburjánzó versdalokat a zenekar élőben lecsupaszítva, poroszkáló melankóliával tárja fel, helyet kínálva bennük a hallgatónak."
Gálházi Gyula
Advertisement

Where is it happening?

József Attila Könyvtár Dunaújváros, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

J\u00f3zsef Attila K\u00f6nyvt\u00e1r Duna\u00fajv\u00e1ros

Host or Publisher József Attila Könyvtár Dunaújváros

It's more fun with friends. Share with friends