Internationell författarscen: Douglas Stuart (Skottland)

Schedule

Wed May 18 2022 at 07:30 pm

Location

Kulturhuset Stadsteatern | Stockholm, ST

Advertisement
I samtal med Malin Ullgren.
Douglas Stuart romandebuterade med "Shuggie Bain" 2020 och prisades samma år med prestigefyllda Booker Prize. Nu är han aktuell med boken "Unge Mungo" som är en gripande uppväxtskildring, en berättelse om maskulinitetens gränser och om farorna med att älska någon för mycket. Douglas Stuart har jämförts med Hanya Yanagihara, Éduoard Louis och James Joyce.
Douglas Stuart är född i Glasgow, Skottland och sedan länge bosatt i New York där han arbetar som kläddesigner. Han utbildade sig vid Royal Academy of Art och började skriva sent i livet.
Unge Mungo kommer under våren 2022 ut på svenska i översättning av Eva Åsefeldt. Historien utspelar sig i ett hypermaskulint och våldsamt Glasgow där protestanter och katoliker håller sig på varsin kant. De två tonåringarna Mungo och James känslor för varandra är helt otillåtna och drömmen om att fly krockar ständigt med skräcken för att bli upptäckt.
När Mungos mamma skickar honom på en fisketur med två tvivelaktiga män behöver han samla all sin inre styrka för att kunna ta sig tillbaka till säkerheten och till en plats där han och James kan ha en framtid tillsammans.
Malin Ullgren
Malin Ullgren är litteraturkritiker, krönikör och litteraturredaktör på Boklördag, Dagens Nyheter. Hon sitter i juryn för Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris.
I samarbete med Albert Bonniers Förlag.
Servering
Baren i Foajé 3 öppnar en halvtimme innan samtalet. Det går bra att ta med glaset in i salongen.
Foto: Clive Smith
Advertisement

Where is it happening?

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Kulturhuset Stadsteatern

Host or Publisher Kulturhuset Stadsteatern

It's more fun with friends. Share with friends