Ida Nielsen & The Funkbots | Fasching, Stockholm

Schedule

Mon Mar 27 2023 at 07:00 pm

Location

Fasching | Stockholm, ST

EXTRA KONSERTDATUM 27 MARS!
Ida Nielsen kallas både för Bassida och Ida Funkhouser. Hon är ett med sitt instrument och har bland annat varit basist i The New Power Generation. Ja, hon har kompat Prince! Nu kommer hon till Fasching med eget band.
Under sex år skötte Ida Nielsen basspelet i The New Power Generation när bandet backade upp den store Prince under konserter och tv-shower. År 2013 ville Prince (som så ofta) skaka om lite i sina strukturer. The New Power Generation fick semester. Istället kompades Prince av funkrocktrion 3rdeyegirl – bland annat under sommarkonserter som den på Music & Arts i Stockholm det året. Men Ida Nielsen fick inte semester – hon var basist även i 3rdeyegirl!
Självklart har Ida Nielsen lärt mycket av sina år tillsammans med Prince. Och nog märks det att hon har funkat med de största. I hennes eget projekt är förstås basen i fokus. Det handlar då om en blandning av oldschool funk med lite inslag av hiphop, reggae och här och var kan man ana lite worldmusickryddor. Starka melodier – och mycket bas! Eller som Ida säger själv: ”you can’t fake the funk”.
Ida Nielsen - bas, sång
Kuku Agami - rap
Mika Vandborg - gitarr, sång
Patrick Dorcean - trummor, midi
https://www.fasching.se/ida-nielsen-the-funkbots/#2023-03-28T20-00

Where is it happening?

Fasching, Kungsgatan 63,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden
Fasching

Host or Publisher Fasching

It's more fun with friends. Share with friends