Helsinki-päivä 12.6.: Viranomaisalukset Suomenlinnassa - Oodissa ja Mosaiikkitorilla paloautot

Schedule

Mon Jun 12 2023 at 10:00 am to 06:00 pm

Location

Helsinki | Helsinki, ES

Advertisement
Helsinki-päivänä 12.6. on perinteiseen tapaan useita tapahtumia, joissa pääset tutustumaan toimintaamme. Olemme Helsinki-päivänä ma 12.6. Suomenlinnassa, Oodissa ja Mosaiikkitorilla. Lisäksi Palomuseo, Erottajan torni ja Väestönsuojelumuseo ovat avoinna.
SUOMENLINNAN VIRANOMAISALUKSET KELLO 12:00 - 16:00
Suomenlinnan laiturissa on Helsinki-päivänä Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Ms. Miina öljyntorjunta-alus HE728, jolla on matkassa yksi uusimmista paloautoista HE601.
Pääset tutustumaan aluksen öljyntorjuntakalustoon, kuten MABS-harjakerääjään (+voimayksikkö)ja aitapuomikehikkoon (900).
Ms. Miinan kanssa laiturissa on Suomenlinnan meriaseman alus HE808. Laiturilla on Suomenlinnan ambulanssi HE1381
Tapahtumaan osallistuvat Helsingin pelastuslaitoksen lisäksi Suomenlahden merivartioston Helsingin merivartioasema, Helsingin venepoliisi, tullin veneryhmä, Helsingin meripelastusseura ja Suomenlahden merivartiokilta. Rannikon sotilaskotiyhdistys tuo tapahtumaan liittyen paikalle sotilaskotiauton.
Paikalla on viranomaisten erilaisia aluksia ja Suomenlinnassa toimiva ambulanssi. Yleisö pääsee tutustumaan sekä aluksiin että muuhun kalustoon että organisaatioihin.
Kaikkien alusten sisälle ei ole vapaata pääsyä, eikä esteetöntä kulkua voida taata aluksille. Tapahtuma on vapaamuotoinen: saaressa asuvat ja saaressa vierailevat ihmiset pääsevät tutustumaan pelastuslaitoksen toimintaan.
Alukset ovat nähtävillä Suomenlinnan laiturin vieressä. Kulkuyhteydet Suomenlinnaan https://www.suomenlinna.fi/kavijalle/kulkuyhteydet/hsln-lautta/
Huomaathan, pelastusyksiköt ovat myös hälytettävissä, joten ne saattavat lähteä isommille hälytystehtäville kesken päivän.
Tämä on hyvä kertoa perheen pienemmille tarvittaessa, ettei tule turhia pettymyksiä.
HELSINGIN VÄESTÖNSUOJELUMUSEO KELLO 12:00 - 18:00
Helsingin väestönsuojelumuseossa kävijä pääsee tutustumaan sotien aikaiseen väestönsuojeluun sekä väestönsuojelun yleishistoriaan ja nykypäivään. Sodan aikaa Helsingissä, vuosia 1939–1944, kuvataan yksityiskohtaisesti: aikakausi käsittää lähes kolmasosan näyttelystä. Tiloihin on rakennettu jopa sodanaikaista pommisuojaa esittävä kellarisuoja pommitusääniefektein.
Helsingin Väestönsuojelumuseo on Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen museo, jonka opastoiminnasta yleisölle vastaa Helsingin väestönsuojeluyhdistys ja sen vapaaehtoiset oppaat. Esillä on väestönsuojelun yleishistoriaan liittyvää teknistä esineistöä, kirjallisuutta ja muuta materiaalia. Museon luentosalissa voi tutustua myös videoesityksin väestönsuojeluun ja ihmisen sodanaikaiseen jokapäiväiseen turvallisuuteen.
PALOMUSEO KELLO 12:00 - 18:00
Palomuseo on Helsingin pelastustoimeen ja sen historiaan erikoistunut museo. Tule tutustumaan museoon ja koe nostalginen matka lävitse vuosikymmenten ja opi lisää pelastustoimen monipuolisesta historiasta Helsingissä.
Huomaathan, pelastusasema on operatiivisessa käytössä ja vastaa Helsingin keskustan alueen ihmisten turvallisuudesta. Pelastusasema ei ole auki ja pelastusyksiköille tulee antaa kaikissa tilanteissa välitön lähtövalmius. Ethän tuo lastenrattaita tai polkupyöriä pelastusaseman pihalle.
EROTTAJAN TORNI KELLO 12:00 - 18:00
Helsingin keskustan kattojen ylle pääset kapuamalla Erottajan pelastusaseman torniin 42 metrin korkeuteen.
Tornista on Helsingin kauneimpia näköaloja aivan ytimessä ja näet kaupungin eri katot ja meren läheisyyden.
Huomaathan, pelastusasema on operatiivisessa käytössä ja vastaa Helsingin keskustan alueen ihmisten turvallisuudesta. Pelastusasema ei ole auki ja pelastusyksiköille tulee antaa kaikissa tilanteissa välitön lähtövalmius. Ethän tuo lastenrattaita tai polkupyöriä pelastusaseman pihalle.
Tornissa on jyrkät portaat ja se ei ole esteetön.
HELSINGIN KESKUSTAKIRJASTO OODI KELLO 10-12 ja 13-15
Oodin etupihalle tuomme paloauton esittelyyn ja sinulla on mahdollisuus harjoitella elvytystä. Tervetuloa juttelemaan turvallisuusasioista pelastusviranomaisen kanssa.
MOSAIIKKITORI VUOSAARI KELLO 10-12 ja 13-15
Mosaiikkitorille Vuosaareen tuomme myös paloauton ja Mosaiikkitorilla pääset kokeilemaan ja harjoittelemaan sammutuspeitteen käyttämistä. Tervetuloa juttelemaan turvallisuusasioista pelastusviranomaisen kanssa.
Tapahtumiin on vapaa pääsy. Suomenlinnan lautalle tarvitset HSL:n lipun.
Advertisement

Where is it happening?

Helsinki, Finland

Event Location & Nearby Stays:

Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Host or Publisher Helsingin kaupungin pelastuslaitos

It's more fun with friends. Share with friends