Hasselbacken + Cirkus + Miss Diamond bjuder in till Burlesque Bonanza den 26 maj!

Schedule

Thu May 26 2022 at 04:00 pm

Location

Hasselbacken | Stockholm, ST

Pre-Dita- Drinks + Post-Dita Party!
Det har spikats, skruvats och borrats, vi pratar om Hasselbackens terrass. Vi har slitit hela våren med att förstärka den för att klara belastningen av alla paljetter, diamanter och släpklänningar.
Under tiden har Miss Diamond putsat både sina diamanter och fjädrar samt lagt bubblet på kylning, i mängder! Det vill säga, vi är redo. Redo att ta emot de mest fabulösa gästerna Djurgården någonsin skådat!
Hasselbacken och Miss Diamond bjuder nu in till det officiella fördrinkspartyt när världens burleskdrottning Dita von Teese äntrar scenen hos vår granne Cirkus.
Kom och avnjut vår nya sommarmeny eller sippa på våra dekadenta drinkar som är speciellt framtagna kvällen till ära. Varför inte ta tillfället i akt att äntligen få sippa på The Diamond…? Vi pratar om drinken alltså. (Dina chanser på Miss D får du jobba på själv).
Men viskar du hennes namn i örat på våra vackra kypare drar de av 15% på maten, bara en sån sak!
Självklart har våra butlers även fluffat kuddarna extra mycket om du önskar stanna över. Eller varför inte din egna loge för pre-show-piff? Vi säger 15% på hotellrummen också när vi ändå är i farten. Bara ni nämner Miss D’s namn vid bokningen.
Miss D står för den visuella tillfredsställelsen och köket för den gastronomiska. Men även öronen skall ju ha sitt, vår vintagedrottning Bea Szenfeld står bakom skivspelaren och kommer att spela de bästa burleskklassikerna.
Röda mattan rullas ut kl 16:00 och paparazzin kommer att stå redo. På med galastassen, vässa stiletterna och kom och avnjut dekadens och fabulousness i sin renaste form.
Men det är ju såklart inte slut här! För att du skall få maximal visuell coverage av din outfit så fortsätter Miss D och Bea galejen på Cirkus efter showen tills stängning! Alla är välkomna, oavsett om man skall gå på föreställningen eller ej! Natten är ung och våren är här, njut och förlusta dig människa!
Middag och hotellrum bokas på www.hasselbacken.com.
För drinkar och party är det bara att dyka upp!
Biljetter till showen hittar ni på:
https://www.ticketmaster.se
Foto Miss D: @photographer_katarina_hansson
Burlesk
Burlesk är en gammal dansform med sina rötter i Vaudeville-scenen från sent 1800-tal och kännetecknas av mycket humor, satir och viss politik. Något vi ser än i våra dagar. Burlesken är en scenkonst som både involverar dans och koreografi men också teater och finurliga kostymer. Burlesken hade sina glansdagar under 1900-talets första hälft men återuppstod i New York strax före millennieskiftet och slog ner sina klackar i Sverige i början på 2000-talet.Mest känt i dag är nog det som kallas för ”glamour-burlesk” med Dita von Teese i spetsen och som riktar in sig mer på det tjusiga och eleganta än på det humoristiska och politiska.

Dita von Teese
Nämns ofta som The Queen of Burlesque. Dita har en bakgrund som dansare, modell och vintage entusiast. Hon började med burlesk 1992 och slog igenom för de stora massorna i början av 2000-talet. Vi har sett henne i en rad filmer, tv-shower och musikvideos samt att hon förärats med titeln Sassy Lassy 2012 på Burlesque Hall of Fame i Las Vegas. Hon har tidigare turnerat världen över med sina shower ”Strip, Strip Hooray", "The Art of the Teese” och nu är vi glada att efter två års väntan äntligen få se ”Glamonatrix” på Cirkus.
Instragram: @ditavonteese

Miss Diamond
Miss D är i dag en av de svenska burlesklegenderna och har tasslat sig världen över i snart 15 år, från New York och Las Vegas till Paris, Berling, Warzava till Sicilianska Kyrkor. Tidigare medlem av Knicker Kittens och Blackbird Burlesque Cabaret, som haft sin egna krogshow på Hamburger Börs samt porträtterade den svenska synden i Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Hon var även en av producenterna bakom den första Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010. Hösten 2019 tog hon burlesken in på de fina scenerna genom sin medverkan i Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Miss D har undervisat i burlesk sedan 2014 och har byggt upp en komplett treårig burleskutbildning i hela sex nivåer med ett antal extra add-on kurser, en utbildning som hjälpt ett flertal nya burleskartister ut på scenen. Miss D är huvudlärare samt ansvarat för burleskutbildningen på både Balettakademien i Stockholm samt Marikas. Nyåret 2021 ställde hon även till med ett fabulöst och dekadent kalas på Hasselbacken där hon bl.a bjöd på sitt champagneglasnummer.
Instagram: @miss_diamond_burlesque

Where is it happening?

Hasselbacken, Hazeliusbacken 20,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden
Hasselbacken

Host or Publisher Hasselbacken

It's more fun with friends. Share with friends