Global Oslo Music presenterer Saleh Mahfoud: "Harmonier & Tvil"

Schedule

Tue May 24 2022 at 09:00 pm

Location

Nordic Black Theatre & Cafeteatret | Oslo, OS

Advertisement

VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS #10
Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner. Disse omfatter urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.

HARMONIER OG TVIL
Til Global Nights kommer Saleh Mahfoud med eget ensemble. Saleh, som regnes som en ledende utøver innen arabiske musikktradisjoner, presenterer her sitt eget personlige prosjekt ”Harmonier og Tvil” med musikk og poesi som kombinerer innsiktsfulle opplevelser og dype følelser, samt reiser viktige eksistensielle spørsmål.
”Harmonier og Tvil” balanserer mellom moderne musikk og tradisjonell folkemusikk. Gjennom improvisasjoner skapes et utvidet rom for refleksjon. Et utvalg av poesi skrevet av poeter innen sufitradisjoner og norske poeter byr på spennende historier og reiser spørsmål rundt kjærlighet, eksil, flukt, hjem, ensomhet, vennskap og menneskelige forbindelser. Saleh byr også på egne tekster samt tekster skrevet av venner av ham.
På en reise full av uendelige muligheter til å søke etter meningen med livet, fungerer de orientalske tradisjonelle elementene som en Blue Topaz for å beskytte, veilede og for å finne den perfekte veien videre. Saleh, som kom til Norge fra Syria i 2015, henter fra egne minner, historier og opplevelser som smeltes sammen og danner utgangspunktet for elementene i ”Harmonier og Tvil”. Resultatet blir en musikalsk eliksir, slik utøverne selv elsker å beskrive det.
Bruk av Kanun og Oud, instrumenter som dateres til 5000 år tilbake og i dag har en spesiell plass i musikkulturer over hele verden, spiller en sentral rolle i musikken vi her vil få høre. Her møter vi også avantgarde-kunstnerne Jonas Cambien, Andreas Wildhagen & Adrian Myhr, og mer tradisjonelle kunstnere som Khalid Laaouam og Tarek Halabi. Dette er et ensemble på reise for å finne den perfekte balansen mellom elementene i ”Harmonier og Tvil”, men også for å skape en ubalanse mellom dem – dessuten i en kontinuerlig jakt på å finne harmoniene mellom kontrastene.

VIRTUOST MØTE
Konserten åpner i samspill med gjestene Ahmad Ibrahim Al-Khatib (Oud) og Kaveh Mahmudiyan (Tombak), som har konsert på samme scene fra kl. 19'00. Vi lover her et unikt møte mellom noen av de aller fremste utøverne av arabiske og persiske musikktradisjoner. Les mer om duoens konsert tidligere på kvelden: https://fb.me/e/1IKwumOgJ

Med støtte fra Kulturrådet og Oslo kommune
www.globaloslomusic.com
Advertisement

Where is it happening?

Nordic Black Theatre & Cafeteatret, Hollendergt 8, Oslo, Norway

Event Location & Nearby Stays:

Adrian Myhr

Host or Publisher Adrian Myhr

It's more fun with friends. Share with friends