FUSS VISSZA A JÖVŐBE 24.

Schedule

Sun Mar 26 2023 at 01:00 am to 03:00 am

Location

Időkerék | Budapest, BU

Advertisement
Közösségi időfutazás, a Vissza a Jövőbe filmek hangulatában, Budapest belvárosában, az óraállítás idején, a városligeti Időkeréktől indulva.
About this Event

Közösségi IdőFutazás Óraállításkor

Az óraállítás napján, március utolsó vasárnapján, éjfélkor találkozunk a budapesti 56-osok terén az Időkerék hűlt helyénél, hogy az átállítás óráját közösségi futással töltsük. Mivel az alapötlet a Vissza a Jövőbe filmtrilógiához kapcsolódik, így minden alkalomnak van egy témája. Ez általában egy korszakot takar, hogy a vállalkozó szellemű futótársak ennek megfelelően beöltözve teljesíthessék a távot, ezzel is tovább színesítve az amúgy is agyament éjjeli futást.

Az esemény NEM VERSENY! Cél, az adott táv pontosan egy óra alatt, csoportban történő teljesítése. Ebben iramfutók segítik a résztvevőket. Mint minden más, a távok is a filmtrilógiához köthetők. Általában két útvonalon futunk, két különböző tempóban. A rövidebb útvonal (88 mérföld) 8.8km hosszú (6:50perc/km) míg a hosszabb táv (1.21 Gigawatt) 10.21km-es (5:50perc/km). Az útvonal mindig ugyanott, a belváros frekventált részein vezet, és általában tavasszal az óra járásának megfelelően futjuk (előre megyünk az időben), míg ősszel az óra járásával ellentétesen, hiszen akkor visszafelé futunk a jövőbe.

A gyülekező és regisztráció tavasszal éjféltől kezdődik. Az Időkerék helye előtt csoportképet készítünk, majd tavasszal pontosan hajnali egy órakor a képzeletbeli DeLorean lángoló keréknyomai között átfutva kezdjük meg a futást.

Minden futásra, apró emlékként, az alkalomra készített, különleges matricát kapnak a résztvevők ajándékba. A futás végén pedig tombolán sorsolunk ki ajándékokat, illetve díjazzuk a legkreatívabb jelmezeket.

Az eseményen való részvétel alapvetően ingyenes, ám mivel ez teljesen privát és nonprofit kezdeményezés, így a hozzájárulásokat szeretettel fogadjuk, ebből, és a támogatók hozzájárulásaiból fedezzük a rendezvény költségeit. Amennyiben több pénz gyűlik össze, mint amit a szervezés igényel, a fennmaradó összeget jótékony célra fordítjuk.

Az eseményen korlátozott mértékben öltözési és csomagmegőrzési lehetőséget igyekszünk biztosítani. Segítők felügyelnek a téren hagyott autókra és kerékpárokra is, és a befutás után forró teával várjuk a résztvevőket. Rágcsálnivalókat és süteményeket elfogadunk, hogy az elégetett kalóriákat is pótolni lehessen.

A Vissza a Jövőbe futáson útlezárás és útvonal-biztosítás nincs. A futás nyomvonala nagyrészt járdán vezet, és csupán minimális autós kereszteződésen való áthaladást tartalmaz, ahol segítők is igyekeznek a biztonságos átkelést biztosítani, ezzel együtt a futás során a KRESZ szabályok betartása mindenki számára KÖTELEZŐ. Továbbá a rendezvényen MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE vesz részt. Az eseményen való megjelenéssel a résztvevők a fenti szabályokat elfogadják. Továbbá azt is, hogy róluk fénykép/video készülhet, amit a szervezők szabadon felhasználhatnak és nyilvánosságra hozhatnak. Ezzel szemben a résztvevők semmilyen követelést nem támaszthatnak. Bővebb információt a facebookon a FUSS VISSZA A JÖVŐBE oldalon találtok, a szervezőket is itt lehet kapcsolatba lépni.

Egyedi befutóérmek rendelhetők az eseményről, ezek áráról és a megrendelés folyamatáról részletes információk szintén a facebook oldalon lesznek elérhetők.

Aki szeretne önkéntesként a szervezésben és a lebonyolításban részt venni, annak a jelentkezését megköszönjük és örömmel várjuk.


Event Photos
Event Photos
Event Photos
Event Photos
Event Photos
Event Photos
Event Photos
https://vimeo.com/91467412?fbclid=IwAR1qQcjS85301uT_roNhRqMQybGqwkBrLm1Sx4hGV3jaKDZe9PoH89wxprA
Advertisement

Where is it happening?

Időkerék, Olof Palme sétány, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

FUSS VISSZA CSAPAT

Host or Publisher FUSS VISSZA CSAPAT

It's more fun with friends. Share with friends