Fri entré! LUNCHKONSERT – SIBELIUS MED UTRYMNING

Schedule

Fri Apr 14 2023 at 01:30 pm

Location

Konserthuset Stockholm | Stockholm, ST

Advertisement
John Storgårds dirigerar Sibelius. En ovanlig lunchkonsert med fri entré – som samtidigt är en utrymningsövning.
Lunchkonsert med utrymningsövning, där hela vår utrymningsorganisation får chansen att testa beredskapen under kontrollerade former. För att det skall bli en realistisk övning krävs en stor publik och därför bjuds allmänheten in. Nästan hela verket kommer att spelas innan konserten avbryts för en ordnad utrymning. Ingenting krävs av publiken, den bara följer publikvärdarnas instruktioner om vilken väg som är lämpligast för att lämna salen.
kl 13:00 öppnas dörrarna och publiken bjuds på̊ kaffe/te med kaka i Stora foajén.
kl 13:30 startar konserten med Kungliga Filharmonikerna.
***
Jean Sibelius blev som Finlands nationaltonsättare en symbol för sitt lands kulturella identitet efter frigörelsen från Ryssland, bland annat genom att integrera nationella element i musiken. Det gäller inte minst i Lemminkäinen-sviten, vars berättelse är baserad på det finska nationaleposet Kalevala. Verket var ursprungligen tänkt som en mytologisk opera, men Sibelius övergav idén och formulerade i stället en symfonisk dikt i fyra satser.
Finländske John Storgårds leder orkestern. Han har en dubbel karriär som virtuous violinist och framgångsrik dirigent. Han har dirigerat Kungliga Filharmonikerna vid många tillfällen tidigare och är förste gästdirigent för både BBC Philharmonic Orchestra och National Arts Center Orchestra i Ottawa, Kanada.
Advertisement

Where is it happening?

Konserthuset Stockholm, Hötorget 8,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Konserthuset Stockholm

Host or Publisher Konserthuset Stockholm

It's more fun with friends. Share with friends