FOLKS&CLASSICS - A Góbé és a KamaraSzólisták a MOMkultban

Schedule

Mon Oct 09 2023 at 07:00 pm to 09:15 pm

Location

MOMkult | Budapest, BU

Advertisement
Folks&Classics, a Góbé es a KamaraSzólisták a MOMkultban
A Góbé zenekar és a KamaraSzólisták bemutatja közös projektjét, amely a Folks&Classics címet viseli. A népzene és a komolyzene találkozása Bartók Béla művein keresztül történik, hiszen a műsorban a Bartók Duóktól a Román népi táncokon és népdalokon át, eljutunk egészen a Divertimentóig. Emellett nem maradhatnak el a két együttes közös feldolgozásai, és a Góbé saját számai sem.
A KamaraSzólisták egy frissen alapított, fiatal magyar tehetségek alkotta formáció. A kamarazenekar tagjai kihívásokat kereső művészek, akiknek többsége rangos komolyzenei versenyek díjnyertesei. A ‘szólista zenekar’ rendhagyó, performansz jellegű produkcióikkal áll a közönség elé, hogy népszerűsítse a komolyzenét, különböző műfajok összekapcsolásával. Ebben a szándékában talált tökéletes partnerre a Góbé zenekarban.
A Góbé 2007-ben alakult hat tagú magyar formáció már a kezdetektől merészen, kísérletező kedvvel nyúlt az autentikus népzenéhez. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként folytatták, így eszköztárukban megtalálható a klasszikus-, a nép- és a könnyűzene egyaránt.
Voltaképpen egy olyan “népi popzenét” alkottak, amely amellett, hogy szórakoztató és
kortárs, megőrzi tradicionális jellegét.
Jegyek: https://tixa.hu/GOBE_Kamaraszolistak_20231009
Advertisement

Where is it happening?

MOMkult, Csörsz utca 18.,Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

KamaraSz\u00f3list\u00e1k \/ ChamberSoloists

Host or Publisher KamaraSzólisták / ChamberSoloists

It's more fun with friends. Share with friends