FOLK YOUTH MINIFESTIVAL #3 | Folkmusikkaféet

Schedule

Fri Mar 31 2023 at 09:00 pm

Location

Folkmusikkaféet Allégården | Gothenburg, VG

Advertisement
Välkommen till Folkmusikkaféet Allégården! Folkmusik och dans varje fredag.
Denna kväll öppnar vi upp dörrarna till Folk Youth's tredje minifestival i samarbete med oss i Folkmusikkaféet. Folk Youth Västra Götaland (FY VG) är en förening som arrangerar folkmusik, dans och slöjdprojekt av och med unga personer. Vi lever genom folkkultur!
>> Wood / Mänd / Moberg (DK, ES, SE) <<
Vad kan elbasen vara i svensk folkmusik? Det är frågan som basisten Magnus Wood nyfiket utforskar och besvarar tillsammans med violinisterna Lisa Moberg och Regina Mänd i trion Wood/Mänd/Moberg. Med sättningen elbas och två fioler bjuds lyssnaren in i ett musikaliskt universum där det traditionella låtspelet står i fokus, men där instrumenteringen och de musikaliska rollerna vidgar och fördjupar traditionen som vi känner den.
Musiken är rak, jordnära och levande. Ett omsorgsfullt melodispel på elbas varvas med lekfullt ackompanjemang, som tillsammans med den breda klangen av två fioler i stämspel skapar en musikalisk helhet som tillför något helt nytt till den svenska folkmusikscenen.
>> The Hobs (FI) <<
Denna folkmusiktrio består av Henrica Westerholm (fiol), Oscar Grönroos (fiol, keyboard) och Benjamin Backman (gitarr, mandolin). Bandet bildades år 2017 och har sedan dess släppt sitt debut album ”E Ni Me?” år 2020 tack vare Svenska Litteratursällskapet i Finland / Finlands Svenska Folkmusikinstituts serie ”Folkmusik från Finlands svenskbygder”. The Hobs spelar folkmusik på ett nyskapt vis, med inslag av modernare musikformer blandat med medlemmarnas delade intresse för den traditionella finlandssvenska och nordiska folkmusiken.
______________________
19:00-19:45 Dansstuga - Slängpolska under ledning av Petrix Hessel
>> 20:00-20:50 Wood / Mänd / Moberg (SE, ES, DK)
20:50-21:30 Dans (ovanvåningen)
>> 21:30-22:20 The Hobs (FI)
22:20-23:10 Dans - Wood / Mänd / Moberg
23:10-00:00 Dans - The Hobs

Evenemanget sker med stöd av:
Folkmusikkaféet
Kultur Ungdom
Folk You
Bilda
Kvällen kommer fotograferas. Bilderna kommer användas i PR-syfte för Folkmusikkaféet. Om du inte vill synas kontakta: [email protected]
Vi tackar FOLK YOUTH som tar hand om caféet denna kvällen
______________________
Pris: 95-180 kr
VUXEN 180 kr (ordinarie) 150 kr (medlem)
UNGDOM/STUDENT 95 kr (ordinarie) 75 kr (medlem)
RFoD-MEDLEM 160 kr (ordinarie) 130 kr (medlem)
BARN/MEDJÄLPARE Gratis
Inträde betalas på plats. Via Swish, med kort eller kontant.
______________________
Servering
Kaffe och te, alkoholfri öl. Kakor. Smörgåsar, ofta i form av buffé (även veganskt). Med viss variation i utbudet från vecka till vecka beroende på vilken förening som ansvarar för kaféet.

Tillgänglighet
Huvudentrén har trappor. Om du behöver finns också en hiss som går från ungdomsgården. Be någon påkalla entrévärdens uppmärksamhet så att de kan låsa upp, och gå sedan runt hörnet och in på gården. Det är skyltat fram till dörren och innanför dörren är det skyltat till hissen.
Advertisement

Where is it happening?

Folkmusikkaféet Allégården, Södra Allégatan 4,Gothenburg, Sweden, Gothenburg, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Folkmusikkaf\u00e9et All\u00e9g\u00e5rden

Host or Publisher Folkmusikkaféet Allégården

It's more fun with friends. Share with friends