FiBO: Tähtien voima – Alessandro Stradellan harvoin esitetty serenata

Schedule

Sun Jan 30 2022 at 06:00 pm

Location

Ritarihuone | Helsinki, ES

FiBO: T\u00e4htien voima \u2013 Alessandro Stradellan harvoin esitetty serenata
Advertisement
TÄHTIEN VOIMA
Alessandro Stradellan harvoin esitetty serenata
Stradella–Corelli
Myriam Arbouz, sopraano
Kajsa Dahlbäck, sopraano
Katariina Heikkilä, altto
Mats Lillhannus, tenori
George Parris, basso
Suomalainen barokkiorkesteri
Alessandro Stradella (1639–1682) sävelsi serenatan La forza delle stelle (Tähtien voima) Roomassa Kuningatar Kristiinan (1626–1689) akateemisessa piirissä 1670-luvulla. Ikuiseen kaupunkiin asettunut Ruotsin entinen hallitsija Kristiina vaikutti teoksen sävellysprosessiin, instrumentaatioon ja filosofiseen taustaan sekä kirjoitti osia sen tekstistä. Rakkauden teema oli hänelle tärkeä sekä akateemisesti että henkilökohtaisella tasolla, sillä hänen kaksoisroolinsa naisena ja hallitsijana sopi huonosti aikakauden valmiisiin malleihin. Musiikinhistoriallisesti on myös mielenkiintoista, että La forza delle stelle on yksi ensimmäisistä concerto grosso -muotoon kirjoitetuista teoksista.
Suomalainen barokkiorkesteri esittää tämän harvoin kuullun teoksen kahdella Ritarihuoneella: Helsingissä ja Kristiinan vanhassa kotikaupungissa Tukholmassa. Kokonaisuutta täydentää toisen Kristiinan suojatin, roomalaisen Arcangelo Corellin soitinmusiikki.
Konsertti järjestetään yhteistyössä Encanto Music ry:n / Helsinki Early Music Festivalin kanssa.
Lue lisää: https://fibo.fi/konsertit/2022/tahtien-voima/
Kesto: 1 t 45 min (sis. väliajan)
FiBOn taiteellinen johtaja Petteri Pitko alustaa konsertin Ritarihuoneella 30.1. kello 17–17.30.
Liput 14,50/29/37/52 € (hinta paikan mukaan) käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi
Sarjaliput Ritarihuoneen residenssisarjaan 72/92 € (hinta paikan mukaan) käsittelykuluineen ja 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi. Sarjaliput ovat myynnissä sarjan ensimmäiseen konserttiin (30.1.) asti. Huom! Netistä ostettaessa järjestelmä tarjoaa mielestään parasta paikkaa. Jos haluat valita tarkasti tietyn paikan, se onnistuu Ticketmasterin lipunmyyntipisteissä.
Lipputiedustelut: [email protected]
fibo.fi
Advertisement

Where is it happening?

Ritarihuone, Helsinki, Finland, Helsinki, Finland

Event Location & Nearby Stays:

It's more fun with friends. Share with friends