Fever Ray | Gothenburg Film Studios

Schedule

Sat Mar 25 2023 at 07:00 pm

Location

Gothenburg Film Studios | Gothenburg, VG

Advertisement
FEVER RAY
Support: CHRISTEENE
Åldersgräns 18 år
CIRKATIDER:
19:00 Öppnar
20:00 CHRISTEENE
21:00 Fever Ray
Tillsammans med sin bror Olof i duon The Knife introducerades Karin Dreijer internationellt och blev känd för sin djärva estetik och distinkta röst. Som soloakten Fever Ray har hen sedan dess fortsatt att tänja på gränserna. Genom att under åren samarbeta med en rad olika producenter har ett på samma gång både sammanhållet och väldigt detaljerat verk skapats.
Om debutskivan från 2009 utmärktes av minimalistiska arrangemang, var 2017 års ”Plunge” snarare maximalistisk. Där utforskade Fever Ray hens begär utifrån en position som var lika politisk som den var lekfull. På den kommande skivan ”Radical Romantics”, som släpps 10 mars via Mute, uppfinner hen en namnlös karaktär, från vars perspektiv vi får uppleva kärleken från flera olika vinklar – både det smäktande och smygande, oron inför framtiden, hur allt kan falla samman, att slå sig ner i det vardagliga, rädslan för att en älskares godkännande ska färga av sig på den egna självkänslan. Det är en expansiv, men ändå fokuserad, skiva som talar till både hjärtat och hjärnan, som passar på både dansgolvet och i sovrummet.
Dreijer är en av popens sanna visionärer och i hens händer formas det råa och välbekanta till såväl oändligt vackra som hemska former. Styrkan balanseras av sårbarhet, ångesten av självsäkerhet. Blicka djup in i kärlekens spruckna prisma och hitta dig själv.
Advertisement

Where is it happening?

Gothenburg Film Studios, Polstjärnegatan 10,Gothenburg, Sweden, Gothenburg, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

FKP Scorpio Sverige

Host or Publisher FKP Scorpio Sverige

It's more fun with friends. Share with friends