Fatoumata Diawara (ML) – CJF 2023 - FEW TICKETS LEFT

Schedule

Wed Jul 05 2023 at 08:00 pm

Location

DR Koncerthuset | Herlev, SK

Advertisement
The greatest new vocal sensation of Mali, Fatoumata Diawara, is ready for her first performance at Copenhagen Jazz Festival this summer.
Fatoumata Diawara (ML)
July 5, 8:00 PM at DR Koncerthuset
Tickets via https://bit.ly/cjf23fatousale
●○●○●○●○●○●○●○●
Den Grammy- og Oscar-nominerede maliske sangerinde og guitarist Fatoumata Diawara har givet storslåede koncerter på Vinterjazz og Roskilde Festival. På sommerens Copenhagen Jazz Festival er det globale fænomen tilbage i Danmark med nyt album og kan for første gang opleves med sit eget band i DR Koncerthuset.
Fatoumata Diawara har tidligere optrådt med stjerner som Oumou Sangaré, Roberto Fonseca, Herbie Hancock, Damon Albarn og stået forrest på Roskilde Festivals Orange Scene. Med sin fængende og ofte politisk ladede fusion af afropop, r’n’b, ørkenrock og folkemusik fra den særlige vestafrikanske Wassoulou-region har Diawara siden karrierens begyndelse med debuten “Fatou” (2011) været en af de mest ombejlede afrikanske kunstnere. Hendes seneste regulære album, “Maliba” (2022), understregede Fatoumata Diawaras position som én af de mest markante og interessante stemmer og kvinderetsforkæmpere i moderne musik med globalt udsyn.
Diawara blev født ind i en familie med 10 søskende i 1982 og tiltrak sig hurtigt opmærksomhed som børneskuespiller. Én af hendes største roller var i filmen “​​Sia, The Dream of the Python” (2001), hvor hun indtog hovedrollen som en ung pige, der løber hjemmefra. Virkeligheden mimede fiktionen, og løbe hjemmefra var præcis, hvad den unge Diawara gjorde til Frankrig som 19-årig for at undgå et arrangeret ægteskab i hjemlandet. Her slog hun sig til den verdensturnerende gadeteatertrup Royal de Luxe som sanger – og snart var hun fast inventar på Paris’ mange klubber og caféer. Den internationale scene fik hurtigt nys om det unge talent, og hun blev inviteret med som korsanger hos koryfæer som Dee Dee Bridgewater og landskvinden Oumou Sangaré.
Den maliske verdensstjernes musik blander på forunderlig vis de traditionelle elementer fra Wassoulou-egnen og inspirationer fra hele det afrikanske kontinents både for- og nutid med global musik og et moderne tekstunivers, der kredser om emner som kvindens rolle, håb for fremtiden og migration – det hele sunget på hendes eget sprog, det maliske bambara.
“I didn’t want to sing in English or French because I wanted to respect my African heritage. But I wanted a modern sound because that’s the world I live in. You can keep your roots and influences but communicate them in a different style”, forklarer Fatoumata Diawara.
Når Fatoumata Diawara optræder i DR Koncerthuset på Copenhagen Jazz Festival 2023, er det første gang, hun har sit eget band med i Koncertsalen. Diawara barsler for tiden med nyt album, hvor førstesinglen “Nsera”, produceret af netop Damon Albarn, udkom til anmelderroser i november 2022. Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne præsentere, nu for alvor på egne ben, det maliske musikfænomen, der sætter fællesskab, mangfoldighed og kærlighed i spillevende centrum.
●○●○●○●○●○●○●○●
Copenhagen Jazz Festival 2023 finder sted fra den 30. juni-9. juli. Læs mere og følg offentliggørelserne på www.jazz.dk
Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. Se mindre
Advertisement

Where is it happening?

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, Herlev, Denmark

Event Location & Nearby Stays:

DR Koncerthuset

Host or Publisher DR Koncerthuset

It's more fun with friends. Share with friends