EXPERIMENTAL ZONE FESTIVAL // SNI X DE CEUVEL

Schedule

Sat May 21 2022 at 12:00 pm

Location

De Ceuvel | Amsterdam, NH

Advertisement
EXPERIMENTAL ZONE FESTIVAL
Dit is een oproep aan de eco-tech bondgenoten, art-tech creatievelingen, urban rewilders, biomimics, futuristen en alle overige nieuwsgierige aardbewoners!
Sovereign Nature Initiative x De Ceuvel presenteren het eerste Experimental Zone Festival. Een festival waar het belang van de waarde van de natuur centraal staat. Waar geluisterd, ondergedompeld en gedanst kan worden. Waar technologie en kunst samenkomen.
Kom langs en verwonder je bij de immersieve kunstwerken van Marshmallow Laser Feast en Logische Phantasie Lab, ga los op de dansvloer, maak deel uit van een Web3 Literaire Salon, laat je meevoeren op de live muziek in de Secret Garden en woon presentaties bij van kopstukken en pioniers op het gebied van technologie, kunst en natuur.
Je hoort het al. Dit wordt wat en we hopen je te zien op het eerste echte Ceuvel festival in twee jaar tijd! Kom langs, dans, luister en bewonder.

TICKETS
Van 12.00 tot 01.00 uur
Regulier: 10,-
Kinderen tot 15 jaar: 0,-
Stadspas met groene stip: 3,-
https://ceuvel.stager.nl/web/tickets

GREEP UIT HET PROGRAMMA
Marshmallow Laser Feast met Treehugger – Door middel van een grootschalige projectie van een reusachtige Sequoia boom en een ViVe VR-headset, laat Treehugger je de schaal van misschien wel een van de grootste levende individuele organismen op aarde ervaren.
Crypto-Ecologie: Web3 technologie voor natuur behoud – Een gesprek over de manieren waarop Web3 technologieën kunnen bijdragen aan het behoud van de ecologie, soorten diversheid, opwarming van de aarde en andere milieuzaken. Met Bram Buscher en Robert Fletcher (Wageningen University), Trent McConaghy (Ocean Protocol), Andrea Leiter (UvA) en Angela Kreitenweis (Token Engineering).
Muziek – De grenzeloze exotische elektronische live muziek van het duo Los Calxunxos Tuyos en de all-time-Ceuvel-favoriet AMP, activeren je brein op nieuwe manieren en zorgen dat je voetjes loskomen van de vloer.
Ambassade van de Noordzee – De zee en het leven in de zee is van zichzelf. Vanuit dit principe werkt de Ambassade van de Noordzee. Pleidooi van de Noordzee wordt voorgedragen door woordvoerder en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart. Luister naar en ervaar de politieke stemmen van de dingen, planten, dieren, microben en mensen in en rond de Noordzee.
Art talk: Algoritmes, artistieke immersie en empathie voor de natuur – Een gesprek tussen kunstenaars die werken op het snijvlak van technologie en kunst: Barney Steel (Marshmallow Laser Feast), Ana Prvacki, Olav Huizer (WERC Studio) en Daniela Gandorfer (Logische Phantasie Lab). Met oog voor algoritmische interpretaties van organisch leven, empathie voor niet-menselijke perspectieven en de mogelijkheden om de intelligentie van de natuur te vertalen via immersieve kunst.

SPREKERS/ KUNSTENAARS/ MUZIKANTEN
Winnaars van de Winter 2022 SNI Hackathon Challenge
Marshmallow Laser Feast
Entangled Others Studio
Frakatutu
Instant Fame
ADAM Quartet
Los Calxunxostuyos
Sentinel Island Disco
Feifei Zhou
Anke Wijnja
Barney Steel
Olav Huizer
Daniela Gandorfer
Ana Prvački
Bram Buscher
Robert Fletcher
Trent McConaghy
Andrea Leiter
Angela Kreitenweis
Yannick Zehnder
Chris Harris
Sarah Friend
Robin Lehmann
Mark Siebert
And more...
Advertisement

Where is it happening?

De Ceuvel, Korte Papaverweg 2-6,Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

De Ceuvel

Host or Publisher De Ceuvel

It's more fun with friends. Share with friends