Everest Base Camp Trek și Vf. Island Peak (6.189m)

Schedule

Wed Oct 04 2023 at 11:30 am to Wed Oct 18 2023 at 11:30 am

UTC+05:45

Location

Everest Base Camp | Kathmandu, BA

Advertisement
Unul dintre obiectivele unde puteți să ajungeți în toamna anului 2023 este tabăra de bază a Everestului (5364 m), și Island Peak(Imja Tse) (6.189m) cu circuit prin pasul Cho La (5.420m) și urcare pe vârful Kala Patthar (5,643 m).
Vf. (Imja Tse)Island Peak este cel mai frecventat vârf din Nepal în comparație cu Vf. Lobuche, ce în mod surprinzator, priveliștile asupra regiunii
sunt mult mai frumoase! Puteți urca pe ambele vârfuri, pe unul singur sau doar să participați la trekk.
Te întrebi dacă este greu? Nu este, dacă ești dispus să mergi timp de 12-14 zile cu rucsacul de tură în spate, printre giganții lumii, dormind în case de munte, uneori fără apă caldă, înfruntând efectele altitudinii.
UNDE? Nepal
CÂND? 04.10 - 24.10.2023
CÂT COSTĂ?
3350 USD pentru Trekk și Island Peak
SAU
2350 USD pentru Trekk.
CUM MA ÎNSCRIU? Trimiti PARTICIP, numele evenimentului și datele de contact, la adresa de e-mail [email protected] SAU pe WhatsApp la numărul +40770949703 .
CÂTE PERSOANE? minim 4, maxim 17
CE AI INCLUS ÎN PREȚ?
- trei nopți de cazare în Kathmandu, la hotel de 3 stele, cu mic dejun;
- transferurile interne de la și la aeroport
- bilet de avion Kathmandu - Lukla și retur;
- o zi de vizite în Kathmandu cu ghid și transport privat;
- cazare și pensiune completă pe durata rutei;
- ceai și cafea pe durata rutei;
- Permisele pentru parcul național și taxe locale de access în zonă;
- un porter la două persoane;
- un ghid montan din România, autorizat de ministerul turismului cu legitimație nr. 6227, Marius Junoiu;
- un ghid Nepalez vorbitor de limbă engleză;
- permisele pentru ascensiunea vârfului Island Peak;
- Ghid Sherpa pentru ziua vârfului;
- Servicii complete în tabăra de bază;
- Echipament pentru ascensiune;
- Asigurarea, cazarea și mesele ghidului;
- Kit de prim ajutor.
CE NU AI INCLUS ÎN PREȚ:
- bilet de avion până în Kathmandu și retur
- taxa pentru viză (se plătește la intrarea în țară) – 50 USD
- masa de prânz și cina în Kathmandu (în afară de cina tradițională inclusă în program)
- apa ce se consumă pe traseu
- dușuri cu apă caldă pe munte, wi - fi, încărcarea acumulatorilor
- băuturi răcoritoare, alcool...
- asigurarea medicală de călătorie
- asigurare medicală în caz de urgență, accident, evacuare (este foarte important să aveți o asigurare medicală care să acopere o eventuală evacuare cu elicopterul din zona montană).
- tips pentru ghizi și porteri
- Îmbrăcăminte personală de munte (bocanci, haine de munte etc)
CÂTE GRADE CELSIUS SUNT ZIUA? aproximativ 7 grade - 15 grade celsius.
ITINERARIUL TRASEULUI / ZILE:
Programul pe zile:
Ziua 1 – La sosirea pe aeroportul din Kathmandu, vom fi așteptați și transferați la hotel. Seara ne întâlnim cu ghidul nepalez, acesta vă va informa despre călătorie și vă va răspunde la orice întrebări pe care le aveți. Cazare la hotel. O zi de acomodare cu agitația orașului și noua cultură.
Ziua 2: Zbor spre Lukla (2840 m) – Trek la Phakding (2610 m) 4 ore
Astăzi, vom lua un zbor scurt spre Lukla de la Aeroportul Internațional Tribhuvan. Zborul vă oferă priveliști uluitoare ale munților și dealurilor înzăpezite. După ce ajungeți la Lukla, veți începe drumul și veți coborî treptat timp de o oră pentru a ajunge în satul Chheplung. Priveliștile Muntelui Khumbila (5.761 m) de aici sunt incredibile. Veți continua să coborâți până ajungeți la Phakding și veți rămâne peste noapte aici.
Ziua 3: Trek Namche Bazaar (3440m) 5 ore.
Vom merge prin pădure deasă de pini și vom urma poteca spre nord pentru a ajunge la Monjo, care este intrarea în Parcul Național Sagarmatha. Ghidul nepalez se va ocupa de permise și ne vom continua plimbarea traversând un poduri suspendate și un sate. Drumeția ne duce de-a lungul râului Dudh Koshi. Mai departe, vom urca o potecă mai abruptă pentru a ajunge la Namche Bazaar unde vom rămâne peste noapte.
Ziua 4: Zi de aclimatizare la Namche Bazaar (3440m) Aceasta este ziua de aclimatizare la Namche Bazaar. Bazarul Namche este unul dintre cele mai mari sate rezidente ale Sherpa’s. Astăzi vom merge spre Khunde și satul Khumjung unde veți vedea Spitalul Khunde Hillary și Khumjung Gompa. Următoarea destinație este Hotelul Everest View de unde veți putea observa vederi panoramice ale Muntelui Everest (8.848 m), Muntele Ama Dablam (6.812 m), Muntele Lhotse (8.515 m), Muntele Nuptse (7861 m) și alte vârfuri. Apoi ne vom întoarce la Namche și vom vizita faimosul Muzeu Cultural Sherpa. Veți putea experimenta tradiția, cultura și stilul de viață al oamenilor care trăiesc în această zonă.
Ziua 5: Trek la Phortse Thanga (3680 de metri) 6 ore
Vom începe să urcăm treptat spre Dealul Khumjung și să coborâm spre valea care duce la râul Dudh Koshi în est. Vom vizita Mong, locul de naștere al Lama reîncarnat al Mănăstirii Rongbuk din Tibet. Se crede că a început budismul în regiunea Khumbu din Nepal. Vom coborî pe o potecă abruptă și vom merge până la Phortse Thanga.
Ziua 6: Trek la Machhermo (4470 metri) 6-7 ore
Călătoria va începe să devină mai dificilă, pe măsură ce vom urca până la Machhermo. Vom trece prin pădurea deasă de rododendroni și cascade strălucitoare pentru a ajunge în satul Tongba. Vom continua să urcăm și vom trece prin frumoasele sate Dhole, Lhabarma și Luza. În cele din urmă, vom ajunge la Machhermo și vom rămâne acolo peste noapte.
Ziua 7: Trek la Gokyo (4790 metri) 6-7 ore
Vom începe să urcăm treptat spre creastă pentru a observa Muntele Cho Oyu (8188 m). Pe măsură ce trecem prin Phangga, valea se lărgește. Vom coborî pe malul râului înainte de a urca pe Ghețarul Ngozumpa, care este cel mai lung ghețar. Traseul va fi puțin abrupt și vom traversa un pod de fier peste râu, traseul va trece prin Lacul Longpongo (4710 m). Apoi vom trece pe lângă un alt lac, Taujung Tsho (4740m) și nu departe de acesta, vom ajunge la Lacul Gokyo și Satul Gokyo.
Ziua 8: Vizităm Gokyo Ri (5360 m) și drumeție până la Dragnag (4700 m) 7/8 ore de mers. Astăzi, veom merge la Gokyo Ri (5360 m), care este un mic vârf deasupra satului Gokyo. Vom avea ocazia să observăm cele mai înalte patru vârfuri din lume. Vom vedea Muntele Everest (8.848 m), Mt. Lhotse (8.516 m), Mt. Makalu (8.481 m) și Mt. Cho Oyu (8.188 m). Vom vedea, de asemenea, imagini uluitoare ale ghețarului Ngozumpa, care este cel mai lung ghețar din Himalaya. Apoi vom coborî spre Dragnag și vom rămâne peste noapte aici.
Ziua 9: Trek către Dzongla (4830m, 6/7 ore de mers) prin Cho La Pass (5420m)
Traseul va fi puțin mai dificil ca până aici deoarece trece peste stânci acoperite de gheață și un ghețar pe partea de est. Urcând prin valea îngustă și poteca accidentată, vom ajunge la Cho La Phedi. Vom ajunge la Pasul Chola (5.420 m), care este decorat cu steaguri de rugăciune colorate. Vom vedea Muntele Ama Dablam (6856 m), Muntele Cholatse (6335 m), Muntele Lobuche (6.119 m) și alte vârfuri mici. Vom coborî și trece prin pădurea de pini până ajungm la Dzongla.
Ziua 10: Trek către Lobuche (4910m). 3/4 ore de mers pe jos
Traseul va fi scurt și ușor astăzi, deoarece Lobuche nu este atât de departe de Dzongla. Traseul va coborî și urca lin până ajunge la Lobuche. Lobuche este un mic sat frumos situat în apropierea unui pârâu minunat. Te înconjoară vârfuri precum Muntele Everest (8.848 m), Muntele Ama Dablam (6.856 m), Muntele Nuptse (7.861 m), Muntele Lhotse (8.414 m), Vârful Lobuche (6.119 m), Muntele Pumo Ri (7.165 m).
Ziua 11: Trek până la Gorakshep (5140m), vizităm tabăra de bază Everest (5364m) 7/8 ore de mers.
Vom merge până la Gorakshep și după ce ne odihnim puțin, ne continuăm drumul către tabăra de bază Everest (5.364 m). Astăzi va fi cea mai obositoare zi din întreaga drumeție din cauza altitudinii mari, dar cu un ritm lent și constant această zi va fi o reușită. Traseul va trece peste morene și pâraie pentru a ajunge la tabăra de bază Everest. Veți vedea priveliști apropiate ale Muntelui Everest (8848m) și alți munți frumoși. Apoi ne vom întoarce la Gorakshep și vom rămâne peste noapte.

Ziua 12: Urcăm Vf. Kala Patthar (5644 m) și coborâm la Dingbouche (4410 m) 6/7 ore de mers pe jos
Dimineață foarte devreme, înainte de rasărit începem ascensiunea către Kala Patthar. Chiar dacă vom începe această ascensiune pe întuneric și frig vom fi răsplătiți cu unul dintre cele mai spectaculoase răsărituri de soare din lume. Ajungând pe vârful Kala Patthar, vom avea acces la o panorama de 360 de grade a Muntelui Everest (8.848 m) și a altor munți. După ce vă bucurați de priveliști și faceți câte fotografi doriți, ne vom întoarce la Dingbuche unde rămânem peste noapte.

Ziua 13: Dingboche – Chhukung (4700m). Mers 3 ore
După micul dejun, pornim către Chhukung (4700 m) de unde vom avea din nou o panorama de 360 de grade asupra munților Himalaya. Chhukung este punctul de intrare pentru ascensiunea vârfului Island Peak. În Chhukung ne întâlnim cu ghizii de altitudine și bucătari. Din acest punct se pot face excursii de o zi la ghețar sau la valea Imjatse. (Peste noapte dormim la Tea House Lodge – Chhukung)

Ziua 14: Chhukung – Tabăra de bază Island Peak (5087m) 5 ore de mers pe jos
Vom ajunge în tabăra de bază a vârfului Island Peak. Aici vor avea loc briefing-uri și pregătiri ale echipamentului. Vom petrece noaptea dormind în corturi la 5.200 m.

Ziua 15: Vârful Insulei (6189m) și înapoi la Chhukung. Mers pe jos 6 ore
Începem urcarea spre vârf la ora 3 dimineața. Acest lucru nu este dificil, dar există mai multe zone scurte de stâncă și urcat pe ghețar. Traseul urmează apoi o linie de creastă, care poate avea traversări emoționante și expuse peste crevase. De pe ghețar vom ajunge la o pantă cu zăpadă și gheață de 100 m (40-45 °) pe care ghizii vor fixa o corzi fixe. Până la vârful acestei pante, sunt 3 lungimi de coardă de-a lungul unei creaste ascuțite care duce spre vârf. După ce vă bucurați de priveliștile vârfului, vom coborî până la Tabăra de bază și apoi la Chhukung. (Peste noapte la Tea House Lodge – Chhukung)
Ziua 16: Trek până la Tengboche (3860m). Aici vom vizita Mănăstirea Tengboche. 4/5 ore de mers pe jos.
Astăzi, vom coborî valea și vei traversa un pod peste Khumbu Khola. Continuăm să urcăm și să coborâm ușor până la Orsho și de aici ajungem la Somare. De aici, coborâm și urcăm treptat. Vom urma poteca inferioară ce duce la Tengboche prin Pangboche. Trecând prin pădurea deasă de conifere și rododendron, vom ajunge la Tengboche. Vom vizita una dintre cele mai mari și vechi mănăstiri din regiunea Khumbu, mănăstirea Tengboche.
Ziua 17: Trek până la Jorsalle (2740m) 5/6 ore de mers
După ce ne-am bucurat de vizita mănăstirii Tengboche, vom coborî către râul Panchoche. De aici, vom urca abrupt timp de o oră și vom ajunge la jumătatea drumului până la Sanasa. Urcând și coborând vom ajunge la Namche Bazaar. De aici vom urma același traseu pe care am urcat, coborând până la râul Dudh Koshi spre Larja Dobhan, vom ajunge la Jorsalle.
Ziua 18: Trek până la Lukla (2840m) 5/6 ore de mers
Astăzi vom călători de-a lungul râului Dudh Koshi până la Phakding. Trecând prin mai multe sate mici Sherpa, vom traversa râul Thado Koshi peste poduri suspendate și vom urca timp de 45 de minute pentru a ajunge la Lukla. Vom explora mica piață cu suveniruri din apropiere și vom avea o cină de rămas bun cu hamalii, deoarece este ultima zi de trekk. Stăm peste noapte la hotel.

Ziua 19: Zbor înapoi la Kathmandu (35 minute)
După ce servim micul dejun cald, vom zbura înapoi la Kathmandu. De aici vom fi transferați la hotel. Seara, va avea loc o cina festivă.

Ziua 20: Ziua 2 Kathmandu Vizitarea obiectivelor turistice SAU zi de urgență pentru zborul Lukla.
Astăzi este ziua de vizitare a obiectivelor turistice în Kathmandu. Vizitați celebrele situri din Patrimoniul Mondial UNESCO Pashupatinath, Boudhanath, Swayambhunath și Kathmandu Durbar Square. Aceste situri și-au rezervat un loc special în viața oamenilor din vale. Arta, cultura și arhitectura lor au păstrat credințele religiilor lor de peste o mie de ani. Cazare peste noapte la același hotel.
Ziua 21: Zbor către România sau alte destinații.
CE ESTE EVEREST BASE TREK?
Este una dintre rutele pe care mulți oameni își doresc să o parcurgă cel puțin o dată în viață. Este de înțeles. Ai ocazia să mergi până la poalele celui mai înalt munte din lume. Deși ruta nu este una tehnică, să ajungi totuși până la 5364 de metri presupune un efort destul de mare pentru organism, din cauza lipsei oxigenului la altitudini ridicate.
Ruta șerpuiește de-a lungul Văii Khumbu, trecând prin sate Sherpa, unde încă se mai păstrează tradițiile seculare. Influențele culturale sunt în principal tibetane, iar zona este buddhistă, așa că vei vedea peste tot coloratele stegulețe cu rugaciuni, stupe și mănăstiri. Vei merge pe urmele alpiniștilor pioneri care au deschis ruta: Neozeelandezul Sir Edmund Hillay și Sherpa-ul său Tenzing Norgay care au realizat prima ascensiune reușită pe Everest în 1953.
Ruta ofera priveliști minunate nu doar asupra vârfului Everest, ci și asupra altor vârfuri cunoscute și extrem de frumoase, dintre care alte trei vârfuri peste 8000m: Vf Lhotse (8516m), Vf. Makalu (8485m) și Vf. Cho-Oyu (8201m) și două vârfuri extrem de frumoase prin forma lor, însă foarte dificile: Vf Pumori (7161m), Vf Ama Dablam (6812m).
Eveniment organizat în parteneriat cu Descopera Himalaya.
Advertisement

Where is it happening?

Everest Base Camp, Solukhumbu, Nepal,Kathmandu, Nepal, Kathmandu, Nepal

Event Location & Nearby Stays:

Victoria Travels - Drumetii Montane

Host or Publisher Victoria Travels - Drumetii Montane

It's more fun with friends. Share with friends

Discover More Events in Kathmandu

\u8056\u6bcd\u5cf0\u57fa\u5730\u71df+\u9ad8\u4e18\u6e56 (EBC+Gokyo Lake) 18\u5929
Fri Oct 06 2023 at 10:00 am 聖母峰基地營+高丘湖 (EBC+Gokyo Lake) 18天

尼泊爾kathmandu

\u0537\u057e\u0565\u0580\u0565\u057d\u057f \u0532\u0561\u0566\u0561\u0575\u056b\u0576 \u0543\u0561\u0574\u0562\u0561\u0580 \/ Everest Bace Camp
Sun Oct 15 2023 at 08:00 am Էվերեստ Բազային Ճամբար / Everest Bace Camp

Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Tilichosee Bike Expedition
Sat Oct 21 2023 at 06:00 am Tilichosee Bike Expedition

Nepal

TRIPS-ADVENTURES
Everest Base Camp 24.03-11.04.2023
Fri Mar 24 2023 at 08:00 am Everest Base Camp 24.03-11.04.2023

Nepal Excursion Treks Pvt. Ltd

TREKKING TRIPS-ADVENTURES
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Mar 30 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Annapurna Base Camp 31.03-17.04.2023
Fri Mar 31 2023 at 08:00 am Annapurna Base Camp 31.03-17.04.2023

Nepal Excursion Treks Pvt. Ltd

TREKKING TRIPS-ADVENTURES
Everest Base Camp Trek
Mon Apr 03 2023 at 08:00 pm Everest Base Camp Trek

Kathmandu

TREKKING TRIPS-ADVENTURES
SGTREK-Everest Expedition 2023
Wed Apr 05 2023 at 08:00 am SGTREK-Everest Expedition 2023

Mount Everest Base Camp

TRIPS-ADVENTURES
Everest Base Camp Trek -2023 @ $1190
Thu Apr 06 2023 at 06:00 am Everest Base Camp Trek -2023 @ $1190

Kathmandu, Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Apr 06 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Annapurna Base Camp & Poon Hill Trekking\u5c3c\u6cca\u5c14\u5f92\u6b65\u4e4b\u65c5
Fri Apr 07 2023 at 03:20 am Annapurna Base Camp & Poon Hill Trekking尼泊尔徒步之旅

Kathmandu, Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek with Island Peak Climbing
Fri Apr 07 2023 at 06:00 am Everest Base Camp Trek with Island Peak Climbing

everest base camp

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek 14 Days
Sat Apr 08 2023 at 07:00 am Everest Base Camp Trek 14 Days

Tribhuvan International Airport

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Nepali New Year Eve Beach Party - 2080
Thu Apr 13 2023 at 05:00 pm Nepali New Year Eve Beach Party - 2080

River Fun Beach Resort

PARTIES FESTIVALS
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Apr 13 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Charity Trip to Nepal April 2023
Fri Apr 14 2023 at 11:00 am Charity Trip to Nepal April 2023

Nepal

TRIPS-ADVENTURES NONPROFIT
Nepal Yoga Tour & Adventure with Vedaji
Fri Apr 14 2023 at 02:00 pm Nepal Yoga Tour & Adventure with Vedaji

Nepal

TRIPS-ADVENTURES HEALTH-WELLNESS
RODE TO EVEREST - APRIL 2023
Sun Apr 16 2023 at 02:00 pm RODE TO EVEREST - APRIL 2023

Hotel Tibet International

TRIPS-ADVENTURES
Island Peak oraz trekking do bazy pod Everestem i na Kala Patthar
Sun Apr 16 2023 at 10:45 pm Island Peak oraz trekking do bazy pod Everestem i na Kala Patthar

Island Peak

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
S\u00e9jour trek et Yoga au N\u00e9pal - Sous le regard du Bouddha
Tue Apr 18 2023 at 01:00 am Séjour trek et Yoga au Népal - Sous le regard du Bouddha

Nepal

HEALTH-WELLNESS TRIPS-ADVENTURES

What's Happening Next in Kathmandu?

Discover Kathmandu Events