Enteriőr művészi szintre emelve egy bevásárlóközpontban

Schedule

Thu May 26 2022 at 10:00 am to Sat May 28 2022 at 09:00 pm

Location

ALLEE | Budapest, BU

Advertisement
Nézd meg milyenek lennének Szinyei Merse Pál ikonikus festményei, a Léghajó, Majális és a Lilaruhás nő a 21. században!
Staccato pályázatunk nyertes művei decemberben elfoglalták méltó helyüket az Allee átriumában!
Milyenek lennének Szinyei Merse Pál ikonikus festményei, a Léghajó, Majális és a Lilaruhás nő a 21. században? Erre a kérdésre adott frappáns választ az Allee művészeti pályázatának nyertes párosa, akik a szokatlan kiállítási helyszínből inspirálódva újragondolták a műveket, és izgalmas elegyet alkottak a régmúlt idők idillje és a mai kor hétköznapjai között. A két alkotó, Tánczos Lili és Bársony Dávid aktív szereplői a XI. kerület kulturális életének, így a pályázat segítségével az Allee ismét támogathatta a helyi fiatal művészek kibontakozását. A nyertesek újraértelmezett festményei különleges, 12x12 cm-es alumínium mozaiklapok hálójából összeálló, három különböző méretű Staccato elnevezésű óriás légtérinstalláción jelennek meg.
Minden egyes szemszögből megéri felfedezni az alkotásokat, de a legteljesebb perspektívát a 2. emeletünkről élhetik át a látogatók.
Az installáció megtekinthető az Allee nyitvatartási idejében.
A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!
Ez már a hatodik Műtárgyak Éjszakája Fesztivál!
A műtárgy. com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia, valamint A magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2022-ben hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású közönségprogramját.
A május 26-28. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, az ékszer- és az öltözék-kiegészítő készítést magunk is kipróbálhatjuk, saját kályhacsempét festhetünk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12 féle programtípus közül szemezgethetnek.
Az idei MÉF kiemelten foglalkozik a fenntarthatóság és a művészet kapcsolatával. A téma fontosságára és aktualitására izgalmas tárlatvezetések, workshopok és kiállítások világítanak rá. Idén először e-rolleres művészeti túrákat is szervezünk.
A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!
Szervező: A mutargy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető - és hírportálja.
Mikor: május 26-28.
Programok: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok-2022
Jegyvásárlás: https://www.mutargyakejszakaja.hu/jegyvásárlás (Limitált elővét: március 22-től), regisztráció: április 5-től
Weboldal: https://www.mutargyakejszakaja.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/mutargyakejszakajafesztival/...
V. Műtárgyak Éjszakája 2021.:

Kóstolj bele a művészetbe! kampány:

Főtámogató: MKB Private Banking
Kiemelt támogatók: B.Braun, BudaPart, NKA, Wallis
Együttműködő partnerek: Absolut Elyx, Allee, Artnesz Képzőművészeti Ügynökség, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, KUBIK Coworking, Lime, Samsung, Sétaműhely, Wessling Hungary, WWF
Médiatámogatók: JCDecaux, Lakáskultúra, Portfolio.hu, Újművészet, VMLY&R
Sajtókapcsolat: Horváth Lilla: +3630-5117549, [email protected]
Advertisement

Where is it happening?

ALLEE, Október huszonharmadika u. 8-10.,Budapest, Hungary, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

ALLEE

Host or Publisher ALLEE

It's more fun with friends. Share with friends