Eindbal lessen Balfolk Amsterdam met Androneda

Schedule

Wed Dec 07 2022 at 06:15 pm to 10:30 pm

Location

AVC-Terpsichoré | Amsterdam, NH

Advertisement
EINDBAL
Ja! Weer een eindbal als afsluiting van de lessen. Deze keer met live muziek van Androneda.
Het eindbal is toegankelijk voor voor leerlingen en oud-leerlingen van Balfolk Amsterdam. Ben je het wachtwoord kwijt? Stuur ons dan een mail.
TICKETS
- Leerlingen gratis als onderdeel van de lessen
- Oud-leerlingen 12 euro
Koop hier je ticket: https://balfolkamsterdam.nl/eindbal-lessen-balfolk-najaar-2022
PROGRAMMA
18:15 Deuren open en picknick (neem wat te eten mee en deel met je vrienden)
19:00 Optreden van leerlingen en we leggen een gek dansje uit!
21:00 Androneda
22:30 Einde bal
LOCATIE
De zaal van de volksdansvereniging AVC Terpsichoré heeft een gezellige bar waar onze leerlingen voor en na de lessen graag nog iets drinken.
In de zaal mogen geen straatschoenen. Makkelijke zachte schoenen uitsluitend voor binnengebruik worden aanbevolen. Veel mensen dansen op sokken of blote voeten.
De locatie is makkelijk bereikbaar via metrostation van der Madeweg. Gratis parkeren ‘s avonds.
Adres:
Ellermanstraat 16Q
1014 AK Amsterdam
BAND
Androneda is een Nederlandse balfolkband. Ze spelen traditionele West-Europese dansmuziek, maar dan op een hedendaagse manier!
Op doedelzak, trekzak en saxofoon brengen ze grotendeels eigen composities ten gehore. Hun arrangementen zijn speels en spannend; hun nummers energiek en swingend, maar ook regelmatig intiem, met melodieën die blijven hangen. Het centrale uitgangspunt in hun muziek is altijd de dansbaarheid ervan!
- Wouter Kuyper (trekzak, doedelzak)
Wouter maakte op zijn 10e tijdens een festival in Gooik kennis met volkmuziek en balfolk dansen. Op zijn 11e begon hij met doedelzak spelen en op zijn 15e kwam daar trekzak bij. Zijn eerste bandje begon hij op zijn 17e. Wouter studeerde biogeologie, maar is inmiddels full-time met muziek bezig. Hij geeft les en treedt solo of in verschillende bands en muziekgroepen op; naast Androneda ook in o.a. Wouter en de Draak, Laroux, BmB en Goet ende Fyn.
Zie ook Wouter’s persoonlijke website: https://www.wouterkuyper.nl/
- Patricia Swart (saxofoon)
Patricia is een bevlogen saxofoniste die haar muzikale carrière begon als 7-jarige op blokfluit, die ze die al snel verruilde voor een saxofoon. Sindsdien heeft ze in vele orkesten gespeeld, zoals het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest en Studenten Harmonieorkest Twente. Toen ze ontdekte dat er een hogere school voor muziek bestond stond de keuze vast: ze ging naar het conservatorium. In 2012 begon ze aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Johan van der Linden; in juni 2016 studeerde za af van het ArtEZ conservatorium in Zwolle – met nog een uitwisseling in Zaragoza, Spanje, bij Mariano García tussendoor. Nu is ze vooral bezig met lesgeven en speelt ze, naast Androneda, in het Gelders Fanfare Orkest en de skaband The Approachers, en probeert ze bovendien haar eigen stijl te vinden als (balfolk)solist.
Zie ook Patricia’s persoonlijke website: http://www.swartematerie.nl
- Lenny de Rooy (doedelzak, zang)
Op jonge leeftijd zag Lenny andere kinderen viool spelen en besloot ze dat ze dit ook wilde gaan doen. Op haar 7e kreeg ze daadwerkelijk haar eerste viool en volgden vele jaren van klassiek vioolles. Daarnaast zong ze tijdens haar tienerjaren in het showkoor van haar middelbare school. Na een kort uitstapje naar Ierse fiddlemuziek, verruilde ze in 2007 de viool voor een doedelzak. Haar eerste muziekgroep was duo Tweedledum & Tweedledee, waarmee ze optrad op middeleeuwse en fantasyfestivals. Naast Androneda speelt ze momenteel ook in middeleeuwse muziekgroep De Soete Inval.
Zie ook Lenny’s persoonlijke website: https://www.millennyum.nl
Advertisement

Where is it happening?

AVC-Terpsichoré, Ellermanstraat 16Q,Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Balfolk Amsterdam

Host or Publisher Balfolk Amsterdam

It's more fun with friends. Share with friends