Demokratiet på tre timer med Bernt Hagtvet

Schedule

Fri Sep 02 2022 at 01:00 pm to 04:00 pm

Location

online | Online

Advertisement
Bli med på en interessant ettermiddag om demokratiet fra antikken til Donald Trump. Professor og nestor i demokratiforskning, Bernt Hagtvet, samtaler med Civita-rådgiver Eirik Løkke om demokratiets opprinnelse og utvikling – og hvilke trusler det står overfor i dag.

Hvordan har demokratiet oppstått og blitt formet fra Antikken, via den amerikanske uavhengighetserklæringen til utviklingen av dagens moderne, liberale demokratier? Hvilken trussel utgjorde kommunismen og fascismen mot demokratiet i det 20. århundre og hvorfor kom demokratiet seirende ut? Og hva nå – når demokrati og ytringsfrihet er under press mange steder i verden – hvor sikre kan vi være på at det liberale demokratiet overlever det 21. århundre?

«Demokratiet på tre timer» er en del av Nobels Fredssenters Freedom of Expression Festival og arrangeres i samarbeid med Civita. Det vil være mulig å kjøpe forfriskninger i baren. Arrangementet vil også bli strømmet digitalt.
Påmelding: https://ticket.nobelpeacecenter.org/events/demokratiet-paa-tre-timer-med-bernt-hagtvet/
Etter arrangementet vil baren være åpen og alle gjester ønskes velkommen til å ta del i Art4Ukr sin kunstutstilling og auksjon. Mer informasjon kommer.
Les mer om Freedom of Expression:
https://www.nobelpeacecenter.org/arrangementer/freedom-of-expression-festival
Advertisement

Where is it happening?

Online
Nobel Peace Center

Host or Publisher Nobel Peace Center

It's more fun with friends. Share with friends