David Ritschard | Stockholm

Schedule

Thu Feb 03 2022 at 07:00 pm

Location

Fållan | Stockholm, ST

David Ritschard | Stockholm
Advertisement
Efter att spelningen på Debaser Strand 26 november sålt ut två månader i förväg, så är vi enormt glada att presentera Blåbärskungen, den Gröna Linjens Hank Williams, Sveriges Johnny utan Cash och vår allra skarpaste Country-crooner - David Ritschard - med karriärens största spelning - på Fållan i Stockholm den 3 februari!
>>>
David Ritschard debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på kö för att få ösa beröm över så väl albumet 'Brobrännaren' som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna. Vi såg dem i samband med det bland annat på Sthlm Americana, och även senare under hösten på Bryggarsalen.
Under våren 2020 skrev Ritschard tillsammans med Magnus Carlson (Weeping Willows) den himlastormande hyllningen ‘Vi ses snart igen’ till fotbollslaget Hammarby. En låt som direkt omfamnades av lagets supportrar och blev en enande kraft. En klassiker på första försöket som med snabba steg närmar sig 1 miljon streams.
Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna country-fans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står - i söderort. Det är här dom vardagsnära berättelserna når fram hela vägen, det är här publiken fortfarande kan känna en pust av sunnan-vind från folkparkernas fornstora dagar.
Det är här David med sina trettio fyllda kan föra en musikalisk berättartradition vidare och ge den nytt liv utan att fastna i nostalgi över ett förflutet han aldrig upplevt. Det är inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. Med berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet.
'Blåbärskungen' är David Ritschards andra album och det släpptes 24 september 2021.
Om det skriver pressen:
”Årets album” - Aftonbladet (4/5)
”Ett mästerverk” - HiFi & Musik (5/5)
”Smått genial” - Nöjesguiden (5/6)
”Går rakt in i hjärtat” - Göteborgs-Posten (4/5)
”Närmast Kaurismäkigt lakoniska förortsskildringar” - Dagens Nyheter (4/5)
”Iakttagelseförmåga och känsla” - Sydsvenskan (4/5)
"Gröna linjens Hank Williams har såväl sväng som berättelser” - GAFFA (5/6)
”Länge leve förortscountryn” - DI Weekend (4/5)
”Skär upp ens hjärta som vore det en bakiscalzone” - Proletären
”Svensk country har aldrig låtit bättre” - Borås Tidning (4/5)
”Ett steg längre in mot det blödande hjärtat” - Lira
”Den klassiska söderproletärrocken mår alldeles utmärkt” - HYMN
”En crooner og historieforteller helt utenom det vanlige” - iTromsø (5/6)
”Kongen af Sverige” - Ekstra Bladet (5/6)
Advertisement

Where is it happening?

Fållan, Fållan 10, 12161 Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Northern Trail

Host or Publisher Northern Trail

It's more fun with friends. Share with friends