Daniel Herskedal Trio @Stallet Världens Musik

Schedule

Fri Feb 24 2023 at 08:00 pm to 11:00 pm

Location

Stallet - Världens Musik | Stockholm, ST

Advertisement
Riktigt trollbindande!
Daniel Herskedal är symbolen för briljans – en uppskattad kompositör av lyrisk, rytmiskt laddad musik och en artist i världsklass och tekniskt skicklig på ett instrument som han har gjort unikt till sitt eget.
Efter att ha vunnit ett Spellemannpris (norsk Grammy) för sitt soloalbum 'Call for Winter' 2020, kommer Daniel Herskedals nya album att befästa hans position som en av de mest spännande, produktiva och inspirerande musikerna i sin generation i Europa.
På Harbour, hans sjätte album på Edition Records, återförenas Herskedal med sina långvariga medarbetare, pianisten Eyolf Dale och Andreas Helge Norbakken: ett band som blir starkare och starkare för varje släpp. Deras gemensamma klang och musikaliska djup är överväldigande, fulla av respektingivande melodier som svävar över en bäddrock av rytmisk precision som lagts ned av Dale och Norbakken.
Det norska landskapet har alltid spelat en viktig roll i Daniels musik – naturligt, djärvt, vidsträckt men med en känsla av minimalism i rymden och vild öppenhet. Harbours inspiration kommer från en känsla av att vara nära havet och ta skydd från stormar och vilda inslag.
Daniel har bevisat att han har möjligheten, visionen och musikaliteten att tänja på gränserna för sitt instrument, tekniskt och ljudmässigt, längre än någon annan tidigare.
Riktigt trollbindande!
Daniel Herskedal - tuba, bastrumpet
Eyolf Dale - piano
Helge Andreas Norbakken - slagverk
ENTRÉ
220kr ordinarie/
160kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)
Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet
Doors 7pm - concert 8pm - welcome!
All info: stallet.st
Advertisement

Where is it happening?

Stallet - Världens Musik, Stallgatan 7,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Stallet - V\u00e4rldens Musik

Host or Publisher Stallet - Världens Musik

It's more fun with friends. Share with friends