COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL X THIEMERS MAGASIN - Stig Stasig om 'Retrograd'

Schedule

Sun Jun 11 2023 at 05:00 pm to 06:00 pm

Location

Thiemers Magasin | Herlev, SK

Advertisement
COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL - Stig Stasig om 'Retrograd'
Sted: Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København
Dato: søndag d. 11. juni kl. 17-18

100 fotobøger i Thiemers Magasin fra d. 1-11. juni
- til beskuelse, til salg, til visning til låns, til signering, til diskussion…

Sign & Talk & Drink i Thiemers Magasin
I Thiemers Magasin kan man til juni opleve Copenhagen Photo Hver dag i festivalsperioden mødes fotografer og publikum i Thiemers Magasin til Happy Hour kl. 17-18.
Vi serverer drinks (to for en!), byens næstbedste kaffe, kølig rosé, Thiemers sommer spritz og øl brygget af ukuelige ølbønder fra Herslev, mens udvalgte fotografer fortæller uformelt og uden mikrofon om arbejdet med deres aktuelle bøger og projekter.
Søndag d. 11. juni kommer Stig Stasig forbi og fortæller om sin fotobog 'Retrograd'.
Fotograf Stig Stasig dokumenterede fra 1988-1993 livet før, under og efter Sovjetunionens opløsning. Fotografierne er samlet i værket 'Retrograd'.
Fra de baltiske lande og Ukraine i vest, til Sibirien langt mod øst, Georgien, Armenien og Kaukasus i syd. I årene fra 1988 og 1993 rejste fotograf Stig Stasig rundt i Sovjetunionens kerneområder og periferi og fotograferede livet på gader og stræder med sit Leica-kamera. Den 20. april udkom fotografierne i fotobogen 'Retrograd', og selvom motiverne er 30 år gamle, er bogen en kommentar til Ruslands invasion af Ukraine, forklarer fotografen:
”Nutidens Rusland er et produkt af sin fortid: zartiden, revolu- tionen og Sovjet-regimet samt ikke mindst den kaotiske opbrudstid omkring 1990. Den eneste måde, vi kan gøre os håb om at forstå Ruslands handlemåde i dag, er ved at sætte os ind i historien og den helt anderledes virkelighed, det russiske folk er og har været underlagt,” siger Stig Stasig og fortsætter:
”Vi har en tendens til at prøve at forstå Ruslands og Putins ageren ud fra vores egen opfattelse af frihed og demokrati. Hvad der virker absurd set fra vores synsvinkel, kan ofte forstås meget anderledes, når man anskuer samme problematik fra russisk side”.
Mens nogle af Stig Stasigs fotografier fra Sovjet blev udgivet i 1990 i bogen Eksperimentet: billeder fra Sovjetunionen, har hovedparten, flere end 100 af de 129 sort/hvide fotografier, samlet støv i arkivet.
Ud over fotografierne indeholder bogen tekst af Sergej Lebedev, en af de unge lovende eksilrussiske forfattere, der i sine fortællinger om nutiden trækker tråde til fortiden. Bogen udkommer på forlaget BOOK LAB. Ud over den almindelige bog findes en limiteret version i kassette med tilhørende signeret og nummeret print.
Bogen er udgivet med støtte fra Wistifonden, Politiken-Fonden, Statens Kunstfond og Journalistforbundet.
Advertisement

Where is it happening?

Thiemers Magasin, Tullinsgade 24,Copenhagen, Denmark, Herlev

Event Location & Nearby Stays:

Thiemers Magasin

Host or Publisher Thiemers Magasin

It's more fun with friends. Share with friends