COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL X THIEMERS MAGASIN - Bogreception: 'BLIK' af Duygu Cakir

Schedule

Sat Jun 10 2023 at 04:00 pm to 06:00 pm

Location

Thiemers Magasin | Herlev, SK

Advertisement
COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL - Bogreception: 'BLIK' af Duygu Cakir
Sted: Thiemers Magasin, Tullinsgade 1618 Købenavn
Dato: 10. juni, kl. 16-18
100 fotobøger i Thiemers Magasin fra d. 1-11. juni
- til beskuelse, til salg, til visning til låns, til signering, til diskussion…
Sign & Talk & Drink i Thiemers Magasin
I Thiemers Magasin kan man til juni opleve Copenhagen Photo Hver dag i festivalsperioden mødes fotografer og publikum i Thiemers Magasin
I 2019 rejse Duygu Cakir rundt i Tyrkiet i tre måneder, for at skrive den nye udgave af Politikens Turen går til Tyrkiet. Her begyndte hun sporadisk at tage billeder af mennesker der krydsede samme vej som hende, hverdagsøjeblikke og de upolerede billeder var noget hun blev drevet af.
Om Tyrkiet er det ofte romantiserede beskrivelser og billeder der taler ind i klichéer om et land mellem øst og vest, der ofte bliver reduceret til to modsætninger.
BLIK udfordrer de vedvarende klicheer og romantiserede forestillinger af et land som Tyrkiet. Den vil udfordre beskueren, og stille sig skarp på det eurocentriske perspektiv vesten ofte har af Tyrkiet. For Tyrkiet er mere end charterrejse og Islamisk politik. Det er også de uforudsete øjeblikke, som rejsebrochurer ikke kan forberede én på.
Samtidig giver den også et førstehånds indblik i hvordan en dansk-tyrker oplever Tyrkiet som hendes bedstefar engang udvandrede fra. Fotobogen indeholder også personlige essayistiske tekster.
I samarbejde med 5 skoler, vil alt salg fra bogen på dagen, gå ubeskåret til 5 skoler og deres arbejde med at bygge skoler i de jordskælvsramte byer i Tyrkiet.
https://www.5skoler.nu/
Projektet er støttet af Det Danske Institut i Damaskus.
Advertisement

Where is it happening?

Thiemers Magasin, Tullinsgade 24,Copenhagen, Denmark, Herlev

Event Location & Nearby Stays:

Thiemers Magasin

Host or Publisher Thiemers Magasin

It's more fun with friends. Share with friends