CCCB- Grans preguntes sobre el cervell i la ment. Martínez, Camí i M.Gea

Schedule

Tue Nov 08 2022 at 06:00 pm to 07:30 pm

Location

CCCB | Barcelona, CT

Advertisement
Luis Martínez Otero, Jordi Camí i Miguel Ángel Gea
Grans preguntes sobre el cervell i la ment
About this Event

En aquesta sessió doble, el neurocientífic Luis Martínez Otero parla primer sobre com funciona el cervell en la presa de decisions, i després el mag Miguel Ángel Gea i el neurocientífic Jordi Camí l'acompanyaran en un espectacle sobre la percepció de la realitat que combina màgia, ciència i filosofia.


18.00 – 19.00


Luis Martínez Otero | Com prenem decisions morals?


Les metàfores ens ajuden a comprendre conceptes complexos o situacions que no hem experimentat encara. Un exemple paradigmàtic n’és l’associació que habitualment fem entre la percepció visual del contrast blanc i negre amb l’antagonisme bo i dolent en el nostre comportament moral. En la seva recerca, Luis M. Martínez Otero es pregunta si aquesta metàfora, que creua els límits entre el que és físic i el que és abstracte, té cap base biològica. Els resultats més recents mostren que tant les decisions visuals com les morals fan servir els mateixos mecanismes neuronals: veiem i decidim sempre en funció del context. Què ens diu aquesta nova evidència sobre el funcionament i l’evolució del cervell?


19.00 - 20.00


Jordi Camí, Luis Martínez Otero i Miguel Ángel Gea | Com percebem la realitat?


La nostra percepció es basa en la producció d’inferències, hipòtesis sobre el món amb les quals anticipem la realitat. En aquest sentit, l’ésser humà és una màquina predictiva dedicada a minimitzar discrepàncies entre allò que esperem i el que passa realment. Per això, la sorpresa és la manera habitual que té l’organisme de reaccionar quan es produeix un error de predicció. Combinant la màgia amb la divulgació científica i la reflexió filosòfica, aquesta sessió explora com es construeix el nostre model intern de realitat. Com percebem i extraiem significats del món que ens envolta? Quins són els límits del que és possible en relació amb el que es percep com a real o irreal?


Les dues sessions estaran presentades pel professor d’Investigació ICREA Arcadi Navarro.


Presenta: Arcadi Navarro


Participants: Luis Martínez Otero, Jordi Camí, Miguel Ángel Gea


Aquesta activitat forma part de: Cervell(s), Grans preguntes sobre el cervell i la ment

IDIOMA


Castellà / Català


Conferencia del neurocientífico Luis Martínez Otero sobre cómo funciona el cerebro en la toma de decisiones, y después el mago Miguel Ángel Gea y el neurocientífico Jordi Camí le acompañarán en un espectáculo sobre la percepción de la realidad que combina magia, ciencia y filosofía.


18.00 – 19.00


Luis Martínez Otero | ¿Cómo tomamos decisiones morales?


Las metáforas nos ayudan a comprender conceptos complejos o situaciones que no hemos experimentado todavía. Un ejemplo paradigmático es la asociación que habitualmente hacemos entre la percepción visual del contraste blanco y negro con el antagonismo bueno y malo en nuestro comportamiento moral. En su investigación, Luis M. Martínez Otero se pregunta si esta metáfora, que atraviesa los límites entre lo que es físico y lo que es abstracto, tiene alguna base biológica. Los resultados más recientes muestran que tanto las decisiones visuales como las morales utilizan los mismos mecanismos neuronales: vemos y decidimos siempre en función del contexto. ¿Qué nos dice esta nueva evidencia sobre el funcionamiento y la evolución del cerebro?


19.00 - 20.00


Jordi Camí, Luis Martínez Otero y Miguel Ángel Gea | ¿Cómo percibimos la realidad?


Nuestra percepción se basa en la producción de inferencias, hipótesis sobre el mundo con las que anticipamos la realidad. En este sentido, el ser humano es una máquina predictiva dedicada a minimizar discrepancias entre lo que esperamos y lo que realmente pasa. Por ello, la sorpresa es la manera habitual que tiene el organismo de reaccionar cuando se produce un error de predicción. Combinando la magia con la divulgación científica y la reflexión filosófica, esta sesión explora cómo se construye nuestro modelo interno de realidad. ¿Cómo percibimos y extraemos significados del mundo que nos rodea? ¿Cuáles son los límites de lo que es posible en relación con lo que se percibe como real o irreal?


Las dos sesiones estarán presentadas por el profesor de Investigación ICREA Arcadi Navarro.


Presenta: Arcadi Navarro


Participantes: Luis Martínez Otero, Jordi Camí, Miguel Ángel Gea


Esta actividad forma parte de Cerebro(s), Grandes preguntas sobre el cerebro y la mente

IDIOMA


Castellano / Catalán


Conference from neuroscientist Luis Martínez Otero about how the brain works in decision-making, and then magician Miguel Ángel Gea and neuroscientist Jordi Camí will accompany him in a show about perception of reality that combines magic, science, and philosophy.


18.00-19.00


Luis Martínez Otero | How do we make moral decisions?


Metaphors help us to understand complex concepts or situations that we have not yet experienced. A paradigmatic example is the association we usually make between the visual perception of black and white contrast with the antagonism between good and bad in our moral behavior. In his research, Luis M. Martínez Otero questions whether this metaphor, which crosses the boundaries between abstract and physical, has any biological basis. The most recent results show that both visual and moral decisions use the same neural mechanisms: we always see and decide depending on the context. What does this new evidence tell us about the functioning and evolution of the brain?


19.00 - 20.00


Jordi Camí, Luis Martínez Otero and Miguel Ángel Gea | How do we perceive reality?


Our perception is based on the production of interferences, hypotheses about the world with which we anticipate reality. In this sense, the human being is a predictive machine dedicated to minimizing discrepancies between what we expect and what actually happens. For this very reason, surprise is the common way the organism reacts when a prediction error is produced. Combining magic with scientific dissemination and philosophical reflection, this session explores how our internal model of reality is constructed. How do we perceive and extract the meanings of the world around us? What are the limits of what is possible in relation to what is perceived as real or unreal?


Both sessions will be presented by Arcardi Navarro, ICREA research professor.


Presenters: Arcadi Navarro


Participants: Luis Martínez Otero, Jordi Camí, Miguel Ángel Gea


This activity is part of Brain(s), Great questions about the brain and mind

LANGUAGE


Spanish / Catalan

Advertisement

Where is it happening?

CCCB, 5 Carrer de Montalegre, Barcelona, Spain

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

EUR 0.00 to EUR 3.00

CCCB

Host or Publisher CCCB

It's more fun with friends. Share with friends