CCCB- «Francesc Tosquelles» per a persones amb sordesa

Schedule

Sun May 29 2022 at 11:30 am to Sun Jun 19 2022 at 12:45 pm

Location

CCCB | Barcelona, CT

Advertisement
Visita amb interpretació en llengua de signes en català.
About this Event

CATALÀ

A banda del servei de bucle magnètic disponible en totes les visites comentades a l'exposició «Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat», el CCCB ofereix un servei d'interpretació en llengua de signes catalana en dates concretes.


L’exposició proposa un recorregut per les pràctiques d’avantguarda del psiquiatre Francesc Tosquelles, un apassionat de la seva feina, la política i la cultura. Va innovar en teràpies per a persones amb problemes de salut mental i va denunciar que el feixisme europeu no fos considerat una malaltia. Avui és un psiquiatre de referència en el tractament de la salut mental en moments de crisi extrema.


Dins l’exposició hi trobem: assajos sobre Psiquiatria, obres d’art fetes dins i fora dels centres psiquiàtrics, testimonis orals, i documents de fotografia i cinema.


A partir del 1931 Tosquelles va ser un dels introductors de la psicoanàlisi a Catalunya i a Espanya durant l’obertura de les polítiques públiques de sanitat de la República. Aleshores va entendre que per curar els malalts abans calia curar les institucions que se’n feien càrrec. Durant la Guerra Civil, va treballar com a cap de psiquiatria de l’exèrcit republicà al Front d’Aragó i a Extremadura amb equips no professionals. Les primeres comunitats terapèutiques avant la lettre, que incloïen membres de la societat civil amb competències insòlites, van sorgir en aquest context bèl·lic. Un cop a França, a l’hospital de Saint-Alban-sur-Limagnole, va participar en una transformació radical de la institució psiquiàtrica a través del treball col·lectiu d’interns, cuidadors, monges, metges i pagesos. Impregnat dels aprenentatges a les cooperatives catalanes dels anys 1930, va introduir l’autogestió del treball, l’assemblea i els clubs de malalts, el teatre i el cinema amateur, així com la formació dels cuidadors.


Servei de bucle magnètic

A banda d'aquestes tres visites amb servei de llengua de signes, tots els dies en què s’ofereix visita comentada (divendres a les 18.00, dissabtes i diumenges a les 11.30) posem a disposició dels usuaris de pròtesi auditives un servei de bucle magnètic. Només cal sol·licitar-lo en el moment de comprar l'entrada.


Podeu adquirir l'entrada de forma individual en les dates proposades o concertar una visita per a un grup organitzat de màxim 15 persones en una data a convenir.


Interpretació a càrrec de FESOCA.

Informació pràctica:

Dates: 29 de maig, 12 i 19 de juny 2022

Durada: de 11: 30 h a 13:00 h, aproximadament 1 hora i 30 minuts

Idioma: Català

Advertisement

Where is it happening?

CCCB, 5 Carrer de Montalegre, Barcelona, Spain

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

EUR 0.00 to EUR 6.00

CCCB

Host or Publisher CCCB

It's more fun with friends. Share with friends