Black Achievement Familiedag (6+) in NEMO Science Museum

Schedule

Sat Sep 30 2023 at 10:30 am to 12:30 pm

Location

NEMO Science Museum | Amsterdam, NH

Advertisement
Bezoek met je familie de Black Achievement Familiedag in het NEMO. Een dag vol zwarte uitvinders, uitzonderlijke beroepen en wetenschap!
About this Event

Op zaterdag 30 september vindt de familiedag van de Black Achievement Month 2023 plaats in NEMO Science Museum met een interactief programma voor het hele gezin.


De Familiedag trapt af met de wetenschapsshow van de NEMO. In de demonstratie ‘Wetenschap om je heen’ sta jij centraal. Verwonder je over de spannende proefjes en spectaculaire experimenten die overal om je heen gebeuren. Van een vuurtornado, tot een waterval van mist en vliegende borden. Alles komt voorbij in deze spannende demonstratie.


Keynote speaker van de dag is dr.Arwin Ralf, Bsc. Arwin Ralf werkt als onderzoeker bij het Erasmus MC en houdt zich daar vooral bezig met forensisch DNA-onderzoek. Arwin gaat vertellen over DNA en hoe het gebruikt kan worden om meer te leren over (Afrikaanse) voorouders. Ook zal hij praten over de verschillende deeltjes waaruit alles in de wereld is opgebouwd. Over hoe het komt dat je eruit ziet zoals je eruit ziet, waarom je op je ouders of broertjes en zusjes lijkt, of juist helemaal niet. Hij zal dingen zie normaal onzichtbaar zijn laten zien, want zonder al die onzichtbare dingen zou er geen leven mogelijk zijn.


Voorafgaand aan Arwin Ralf zorgt Skitta voor een energy boost bij de aanwezige kids door een optreden waarin hij rap, zang, dans, sport en comedy combineert. Na afloop van het programma is er een gratis lunch voor kinderen, ouders en begeleiders. Daarna is er gelegenheid om het museum te verkennen.


Advertisement

Where is it happening?

NEMO Science Museum, 2 Oosterdok, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

USD 0.00

Black Achievement Month

Host or Publisher Black Achievement Month

It's more fun with friends. Share with friends