Altın Gün in Paradiso (30 + 31 maart)

Schedule

Thu Mar 30 2023 at 08:00 pm

Location

Paradiso Amsterdam | Amsterdam, NH

Advertisement
Vanwege de enorme vraag naar tickets is er een tweede concert van Altın Gün in Paradiso aangekondigd: op donderdag 30 maart én vrijdag 31 maart 2023 staat de band in de Grote Zaal. Tickets: paradi.so/AltinGun-30maart.
--
Altın Gün is zowel nationaal als internationaal op dreef: zo stond de band op Coachella, Fuji Rock, Primavera Sound, Lowlands en Best Kept Secret. Het vierde album van de band zal op 10 maart 2023 verschijnen op Glitterbeat Records (EU) en ATO Records (VS) en in diezelfde periode trekt de band langs de Europese en Amerikaanse podia om de nieuwe plaat én een volledig nieuwe show live ten gehore te brengen. De sound gaat naar eigen zeggen iets meer terug naar de psychedelische Turkse tunes uit de jaren '70, maar de grooves en hypnotiserende synths blijven onmiskenbaar aanwezig en worden samengebald in de intense energie van hun liveshows.
De Turks-Nederlandse band Altın Gün mixt Turkse folk en disco-pop met gruizige psychedelica, funk en rock tot een zeer dansbaar geheel. Ze laten zich inspireren door traditionele Turkse muziek en muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray en hun (bij ons) minder bekende tijdgenoten, waarbij ze net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden. Altın Gün slaagt erin het Turkse geluid uit de jaren '70 vast te houden en tegelijk totaal onherkenbaar fris te klinken met fuzzy bassen, rauwe saz-riffs en zo nu en dan een zwoel orgeltje. In 2019 bereikte het succes van de band een nieuw hoogtepunt: naast dat hun plaat ‘Gece’ zeer goed werd ontvangen, wisten ze ook een Grammy-nomatie in de wacht te slepen. Daarna volgden nog zeer positief gerecenseerde albums 'Yol' en de bandcamp-release 'Alem'. In 2023 dus een nieuw album. Iets om naar uit te kijken!
Meer info & tickets: paradi.so/AltinGun-30maart
Alle genoemde tijden onder voorbehoud.
Advertisement

Where is it happening?

Paradiso Amsterdam, Weteringschans 6-8, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Paradiso Amsterdam

Host or Publisher Paradiso Amsterdam

It's more fun with friends. Share with friends